Han föll tungt som storfavorit i Svenskt Travderby.
Nu är Campo Bahia tillbaka för att kvala in till Europaderbyt.
– Hästen är inte i toppform men jag tror att han vinner ändå. Så pass mycket självförtroende har jag för hästen, säger Conrad Lugauer.

Kriteriehelgen stundar på Solvalla som bjuder på högklassig travsport i dagarna två. På lördag är det V75-finaler och uttagningslopp till Grand Prix de L’UET. På söndag drabbar landets bästa treåringar samman i Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks. Dessutom börjar VM i V75 där den första utav sex etapper äger rum på lördag.
Det är många stjärnor i startlistorna och en av dem är Campo Bahia som är tillbaka efter förlusten i Svenskt Travderby. Efter att ha varit outstanding i kullen tidigare under säsongen, med seger i bland annat Kungapokalen, föll han nu tungt som storfavorit. Detta efter att ha galopperat i första kurvan och sedan tröttnat efter en forcering fram utvändigt om ledaren.
Campo Bahia (V75-2) hade ett virus i kroppen som satte ner honom. Det kom verkligen vid fel tillfälle och var inget som man kunde se innan. Vi tog blodprov dagarna innan och han hade ingen temp på morgonen. Hästen verkade fräsch men hade början till en förkylning i sig. Förmodligen blev han smittad dagen innan, säger Conrad Lugauer.
– Han fick vila efter loppet och var inte på topp de närmaste sex, sju dagarna. Han har sedan tränat i två veckor och känns stark och fin. Hästen är inte i topp-, toppform ännu men jag tror inte att han behöver vara det heller på lördag för att vinna sitt försök. Så pass mycket självförtroende har jag för den här hästen.

“Kände en stor tomhet”

Tillbaka till Derbyt, hur kändes det för dig inombords när han förlorade efter att ha varit så gigantiskt omskriven i media innan?
– Man kände en stor tomhet och all energi försvann totalt ur mig. Jag hade inget intresse av någonting just då. Men vi gråter inte för det och siktar bara framåt. Nu har jag lagt det där bakom mig. Jag förstod det inte själv direkt efter loppet men både Marc och Markus sa till mig efteråt att det inte var den hästen vi brukar ha. Nu är han i alla fall frisk och känns fin och är pigg och glad i träningen, säger Lugauer.

“Har hur mycket som helst att hämta framöver”
Campo Bahia blir storfavorit i den andra V75-avdelningen på lördag. Han har spår tre bakom bilen och det är alltså det första försöket av två på Solvalla till Europaderbyt. De andra två försöken avgörs på Vincennes under tisdagskvällen. Den penningstinna finalen körs sedan på Vermo i Helsingfors den 12 oktober.
– Läget är perfekt och med det här loppet så kommer han att ha toppform till finalen. Jag ser inte det här som någon revansch från Derbyt eller så. Det är ett nytt lopp och Europaderbyt är ett av de största målen vi har haft. Jag vet vilken häst vi har och vi har hur mycket som helst att hämta med Campo Bahia framöver. Vi gör inga ändringar, det blir skor runt om, vanlig vagn och fast bomull i öronen.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad september 23, 2019 16:36 via Kanal75

Dagens tävlingar