Mikael Rosenquist/TR Bild.

Inför V75@: Laddar för revansch

,

En flygande spurt som målfotoslagen i årsdebuten.
På lördag är Kentucky River åter favorit på V75.
– Han ska ha väldigt bra form till imorgon så då får vi ta revansch, säger Per Nordström.

Mikael Rosenquist/TR Bild.


Över från innerspår och fastlåst för länge för att hinna fram till seger.
Kentucky River kunde inte leva upp till förväntningarna som storfavorit på V75 för tre veckor sedan.
Men intrycket när luckan väl kom var bästa tänkbara och från spår 5 bakom startbilen finns ingen risk att bli insydd från början.
– Det är klart att jag ville ut, det bara kliade i fingrarna, men det fanns inte tillstymmelse till att hitta ut någonstans. Han flög ju fram när han väl fick fritt invändigt. Det var på ett sätt en väldigt bra årsdebut. Hästen har tränat på fint där hemma och fick ju ett lite bättre utgångsläge den här gången, säger Per Nordström.
Hur startsnabb skulle du säga att han är?
– Han är ganska hygglig från start. Det är ingen raket, men han kan öppna ganska bra. Framförallt när jag har spår 4-5-6, alltså lite längre ut då kan jag skicka åt honom lite mer. Just från innern så var jag väldigt försiktig senast. Han fick nästan sköta det själv och öppnade ganska bra då. Men han kommer att öppna bättre imorgon.
Vilken position trivs han bäst i?
– Han är väldigt allround och går bra från alla positioner, men jag försöker köra framåt och skulle vi hitta till ledningen i mitten av första sväng så brukar han bita ifrån sig väldigt bra i ledningen. Det vore trevligt om vi kunde hitta dit.
Är han bättre än i fjol?
– Han var väldigt bra i fjol också, men vi har ökat mängden lite grann och tränat lite mer i vinter. Vi vill naturligtvis se att han lyfter sig ytterligare ett snäpp. Jag tycker att det känns väldigt, väldigt bra och hoppas att han visar framöver att han tagit det där klivet uppåt. Jag tror att han ganska snart kommer att ta steget upp i gulddivisionen, så får vi se hur han klarar sig där, säger Per Nordström.

Kanal 75