Inför V75: Kullens drottning kan ta sjätte raka i E3

,

Obesegrad i år och överlägsen på banrekord i uttagningsloppet.
Kulldrottningen Zolly lär inte bli lätt att tas med i lördagens E3-final.
– Jag har en häst som ska vara med i segerstriden om det klaffar lite grann, säger jättetalangens tränare Mattias Djuse.

Zolly (V75-3) vann ett av fyra lopp och visade stor talang redan som tvååring. Men i år har hon blommat ut till en komplett kapplöpningshäst. Med fem fullträffar på lika många försök är hon kullens segerrikaste sto i år och med 920 000 kronor insprunget är hon även vinstrikast.
– Hon utvecklas hela tiden och fungerar väldigt bra i loppet. Hon visar fin inställning och tycker att det är kul att tävla. Det är nog det som är det viktigaste, att hon tycker att det är roligt, säger Mattias Djuse.

Seger värd två miljoner
Solvallatränaren är själv med och äger det unga stoet som utöver ära och berömmelse håvar in två miljoner kronor på ett bräde om hon vinner E3-finalen i Eskilstuna. Nytt för i år är nämligen att stonas avdelningen ingår i Premiechansen, vilket fördubblar prispengarna för premiechansade hästar. Och mycket talar för att Djuse och övriga delägare får ett rejält tillskott i plånboken. I uttagningsloppet på Gävletravet för snart två veckor sedan rundade Zolly till överlägsen seger från tredje par utvändigt. I mål visade klockan banrekordet 1.13,2 över 2 140 meter med bilstart.
– Jag var jättenöjd med henne. Hon kändes jättefin och vann på bra sätt med krafter kvar. Det ser fortsatt fint ut efter loppet också så jag måste tro på lite chans på lördag igen.

Förvånande spårval
Det kördes fyra uttagningslopp för stona och när det var Mattias Djuses tur att välja startspår förvånade han många med att välja nummer nio istället för fyra.
– Jag fick välja sist av försöksvinnarna och de andra är snabba och jag ville inte ta spår fyra och behöva ladda iväg henne så hårt för att hitta ner i position. Nu sitter vi i andraspår direkt och jag hoppas att de andra kör lite för mycket den här gången.
Ser man till statistiken är spår nio ett mycket sämre läge bakom bilen än spår fyra, men med rygg på startsnabba Grande Diva Sisu kan Zolly ändå hamna bra till. Och har hon slagläge när det drar ihop sig till slutstrid lär det bli åka av.
– Jag har en häst som ska vara med i segerstriden om det klaffar lite grann.

Ola Johansson, Kanal 75