Mikael Rosenquist/TR Bild.

Inför V75®: Jakobssons flygmaskin kan fälla allt

,

Chansartat läge.
Men löser det sig blir det åka av.
Always a Pleasure kan fälla allt när han på lördag debuterar på V75®.
– Han är en av de snabbaste hästar som jag har tränat, säger Magnus Jakobsson.

Mikael Rosenquist/TR Bild.


Always
a Pleasure (V75-2) har vunnit sex av nio lopp. Vid samtliga segrar har han gått i ledningen. Senast han var ute stack han direkt till spets och via 1.07 sista halvvarvet lämnade han motståndet i överlägsen stil.
– Han kändes grymt fin senast. Jag vek aldrig fram spöt en gång utan när jag röt till lite på honom i sista kurvan bara stack han. Det var en härlig känsla, säger den flyfotade femårings tränare Magnus Jakobsson i veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan.
– Han är oerhört kvick i benen och har en väldigt fin teknik när han springer. Det är en väldigt fin häst.

Formkurvan pekar uppåt
På lördag ska Always
a Pleasure göra sin första start i Svenska Travligan och V75. Han startar i klass II och den här gången lär det inte bli ledningen. Spårtombolan tilldelade honom nummer åtta, det inre spåret i den bakre volten, och Magnus Jakobsson är kluven i sin uppfattning om utgångsläget.
– Det är väl både och. Det är första gången som han möter riktigt bra hästar och det behöver väl inte vara fel att få ett snällt lopp. Sedan kan det givetvis krångla till sig därifrån med positioner och allt, och jag hade väl hellre haft ett framspår om jag hade fått välja.
Att hästen går bra även bakifrån råder det emellertid inga tvivel om. I årsdebuten startade han med 20 meters tillägg och galopperade kort efter start, men reparerade genom en mäktig sista bortre långsida startmissen till en andraplats.
– Får vi sitta med i ryggar in på upploppet är han nog svår att stå emot, det tror jag. Formmässigt borde han ha blivit bättre med ett par lopp i kroppen och han har känts jättefin efter senast också, så jag tror att han kommer göra ett jättebra lopp.

“Det var helt okört”
Utöver Always
a Pleasure har Magnus Jakobsson en spännande uppsittning bakom Stefan P Pettersson-tränade Comes With Age (V75-1). Sexåringen blev i sin näst senaste start tvåa i bronsdivisionens final och senast galopperade han som fastlåst i samma klass.
– Plötsligt bara tappade han stilen, rullade över och galopperade, utan att han var trött eller något. Det var väldigt överraskande. Möjligtvis spelade banan roll. Det var ju mycket galopper den dagen utan anledning, säger Magnus Jakobsson, som bortsett från galoppen var mycket nöjd med hästen.
– Jag hade mycket krafter kvar, det var helt okört när han galopperade.
Det är på nytt bronsdivisionen som gäller för Comes With Age och han startar med spår två bakom bilen över kort distans.
– Det är en jättefin häst. Han är kvick ifrån början och skulle han kunna ta sig till ledningen kan det säkert funka.

Ola Johansson, Kanal 75