Inför V75/jackpot: Untersteiner drar in i Olympiatravet

,

Tränarprofilen Johan Untersteiner från Halmstad blandar in sig i Olympiatravet med hästen som är snabbast i landet i år.
Day Or Night In är färsk i eliten men en riktig tuffing.
– Det handlar om en riktig bulldozer.

Johan Untersteiner har Day Or Night In till start i Olympiatravet.


Sexårige Day Or Night In matchades i Frankrike i slutet av säsongen i fjol och i den sjätte starten på Parisbanan Vincennes – i slutet av januari – slog hästen till med seger i ett lopp med nästan en halv miljon till vinnaren.
Efter det fick hästen gå hem till Sverige igen.
I början av april segrade Day Or Night hemma på Halmstadtravet i minicomebacken på den snabbaste tiden i Sverige i år. Johan Untersteiner satt bakom när hans springare gick över mållinjen på tiden 1.09,6 över 1640 meter med bilstart.
– Han som nästan alltid brukar få göra jobbet själv fick nu ett fint lopp för en gångs skull. Han gick undan på ett bra sätt till slut och även om man inte prata så mycket tider är det klart att det var en bra tid. Själva insatsen tycker jag var riktigt bra och normalt sett är han inte sämre till den här gången, säger Halmstadtränaren.

Utmanare på Jägersro
På lördag startar Day Or Night In i den tredje deltävlingen i Olympiatravet (V75-3) på Jägersro. Enligt spelet är Untersteiners häst förste utmanare till favoriten Dante Boko.
Lutfi Kolgjini drog ett andraspår och siktar på att leda loppet runt om med favoriten.
– Det är klart att jag gärna velat ha ett spår innanför Dante Boko. Nu står vi utvändigt och det är inte realistiskt att vi ska ta en längd från början. Men min häst är bra i ordning och jag tror alltid på chans när jag åker ut med honom.

“…då jäklar går han”
Day Or Night In kan vinna lördagens lopp från alla positioner tror tränaren. Men det är förutsatt att formen inte är hundraprocentig på Dante Boko och de andra.
– Det är ju lite beroende på hur bra konkurrenterna är. Varken Kolgjinis häst eller min är så bra att de slår varandra utvändigt om båda är i full form. Men som sagt, vi får göra ett försök, säger Johan Untersteiner.
Day Or Night In är ingen skönhet i värmningar utan en riktig löphäst.
– Han ger aldrig något väldigt bra värmningsintryck men vet när det är allvar och då jäklar går han. Han är riktigt stark, en riktig bulldozer. Med tanke på de fina loppen han gjort på slutet och att han verkar vara bra i ordning så tycker jag att han är given på kupongen.
I klass I-loppet (V75-7) drog Waffle innerspåret. Hur gärna vill du köra i ledningen?
– Inte till varje pris i alla fall men jag håller gärna ut Run Cesar Run från början. Jag vet att han är startsnabb men det är faktiskt Waffle också. Waffle har haft psyket emot sig lite i vissa fall men jag tycker att han blivit bättre och rejälare. Men det är bra hästar med i loppet så mer än en outsider är han inte.
Dizzy River (V75-5) var tvåa bakom Björn Goops Mister J.P. i den senaste starten. Vad tyckte du om den insatsen?
– Han var jättefin då. Det är lång distans nu och jag kör för att spara krutet till slut. Får han rätt lopp är han långt framme. En rolig outsider tycker jag, slutar tränaren som utsågs till årets tränare i Sverige ifjol.

Mikael Wikner, Kanal 75