Mikael Wikner/TR Bild.

Inför V75® (jackpot): ”Tror att jag får en rolig kväll i Boden”

,

Hon har laddats för loppet.
Förberedelserna har gått som smort.
Hon drog ett bra startspår.
Twins Lily kan vara nyckeln till jackpotmiljonerna när V75® på lördag körs i midnattssolens sken.
– Jag tror att jag får en rolig kväll i Boden, säger hästens tränare Sören Lennartson.


STL Sommartrav rullar vidare och nästa anhalt är Bodentravet och banans årligen återkommande midnattstrav. V75 startar 20.30 och då vädersiarna spår strålande sommarväder väntar fina förutsättningar för såväl aktiva som publik. Dessutom kryddar en jackpot kvällen och en av nycklarna till sjurättspotten, som förväntas uppgå till minst 34 miljoner kronor, kan vara Twins Lily (V75-6). Det femåriga stoet vann på V75 i vintras och står nu perfekt inne på startvolten i diamantstoet.
– Vi har siktat på det här loppet och hon kunde inte göra någon start för då hade hon gått över gränsen för tillägg. Förberedelserna har gått jättebra, jag tycker att jag har henne i riktigt bra författning. Hon var inne i går (tisdag) och gick ett jobb på banan och hon var jättefin, säger Sören Lennartson.
Twins Lily slutade åtta i klass I på V75 i sin senaste start men bakom den blygsamma placeringen döljer sig en bra insats.
– Hon var lite hårt anmält och hade dåligt spår och fick backa sig sist. Sedan kryssade hon mellan hästar i sista sväng och gick hygglig till slut. Jag hade 1.11,5 sista 700 på henne och det var med fart över mål. Det var positivt fast det bara står en åtta i raden. Hade hon haft ett framspår och fått en bra löpning hade hon säkert kunnat vara bland de tre även i det loppet.
Den här gången startar stoet med nummer sex i volten, det inre av de så kallade springspåren.
– Spåret blev jättebra. Hon är ganska rask ut men kan vara lite stökig när man ska vända upp henne snävt. Men hon är förnuftig så det kommer nog gå bra.
Sören Lennartson har ytterligare en häst till start under lördagskvällen. Innan V75 tar sin börjar sadlar han på Just Celebration (lopp 6) till montéloppet, och han tror även på honom.
– Honom ska ni inte glömma bort! Han möter hästar som inte är lika rutinerade som honom och han brukar hitta en bra formtopp den här tiden på året. I fjol på Dannero på midsommar gick han 1.10,8 och sedan 1.12,2 i finalen i sulkylopp. Jag tror att jag får en rolig kväll i Boden.

Kanal 75