Timo Nurmos har knallform på stallet och hästarna har vunnit 13 lopp på de 31 senaste starterna.
Inför V75 på Solänget har han heta möjligheter i jackpotomgången.
Emile Zola Sisu tror jag kommer att hålla upp ledningen. Han är bästa chansen.


Det är jackpot i lördagens V75-omgång och en ensam vinnare kan ta hem 29 miljoner kronor enbart på sju rätt. Timo Nurmos har sannerligen bra snurr på stallet och hästarna vinner lopp i parti och minut. Hittills i år har det blivit 138 segrar och segerprocenten är imponerande 31 procent. Solvalla-tränaren skickar upp sex hästar till Solänget och flera av dem har heta chanser på förhand. Det är också klart att det blir start i Masters-finalen nästkommande söndag i Östersund för Readly Express. Prix d’Amerique-vinnaren är redan anmäld och därmed blir det ett revanschmöte med Propulsion från Åby Stora Pris.
– Timo är väldigt nöjd med honom och det ser bra ut. Han var lite dålig i halsen senast, säger Andreas Lövdal i stall Nurmos.

“Stark och rejäl – gynnad av lång distans”
Men över till lördagens begivenheter på Solänget. Timo Nurmos befinner sig själv i Frankrike för att kolla på unghästar men Andreas Lövdal har full koll på V75-hästarna. Bland annat Emile Zola Sisu som är obesegrad felfri och som har vunnit sex av sju starter. Han är också omgångens största favorit på V75. Så här säger Lövdal om V75-hästarna i tur och ordning.
Global Undecided (V75-1) gick en rejäl långspurt när han vann senast. Han har sin lite speciella stil men det är så han springer. Det ser bra ut hemma och det finns ingen anledning att tro att han ska vara sämre. Han är gynnad av lång distans och är stark och rejäl och tål att göra mycket jobb själv. Jag ser ganska positivt på honom. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal.

“Är ett spännande kort”
Roheryn (V75-2) har gjort fina lopp hos oss och har bra form. Det är en väldigt stor häst som mäter över 1.70 centimeter över manken men är förnuftig och fin att svänga och vända med här hemma. Hon har bara gått med bilstart sedan hon kom hit men har startat i voltstart i Finland tidigare och det var inga problem. Hon är snabb ut i auto och hon borde vara minst lika kvick ut i volt. Från spår sju kan hon ta ut svängen lite när man ska vända runt henne och jag tror inte att det är någon galopprisk.
Emile Zola Sisu (V75-3) har haft spår ett på Solvalla en gång tidigare och då spetsade han hur lätt som helst. Han kommer att öppna bra och jag tror han kommer hålla upp ledningen. Hästen gjorde bara två starter förra året och var inte helt färdig då men nu är han under kraftig utveckling och ett spännande kort. Jag tycker att det är en bra segerchans och får bästa i omgången.

“Han trivs i dödens”
Erik Sting (V75-5) fick inte rätta fästet senast i Gävle tyckte Jepson. De hade lagt på nytt material på banan och han sprang och slog ihop och fick det inte att stämma. Nu har han spår fem och har blivit snabbare allt mer i år. Tidigare var man tvungen att köra på säkerhet med honom. Nu är han i Silver och det är positioner som avgör. Disco Volante är väldigt bra men det är Erik Sting också så det är absolut inte omöjligt.
Zenit Brick (V75-6) är formen ganska bra på men han har haft dåliga utgångslägen och mött bra hästar. De låste loppet senast där framme och han hamnade långt bak. Han är bra men är bäst när han är med där framme för då är han som tuffast. På nåt konstigt vis gillar han dödens och där trivs han. Läget nu är jättesvårt och det är bra hästar med. Men om de kör så öppnar det upp loppet och då är han en av de som räknas.
Mellby Demon (V75-7) gör alltid sitt bästa men han vinner inte så ofta. Han har bra form och känns väldigt fin så han kan vara en rolig luring. Han behöver lite hjälp på vägen men får han gå i rätt ryggar är han tuff sista halvvarvet. Det ska bli spännande att se om han kan få lite hjälp på vägen, säger Andreas Lövdal.

Kanal 75

Publicerad september 7, 2018 19:21 via Kanal75

Dagens tävlingar