Maria Holmén/TR Bild.

Inför V75® (jackpot): ”Jag ser gärna att dom kör 1.10 första varvet”

,

Helgens trippeltrav på Axevalla är en av årets riktiga höjdare för många.
För hemmaamatören Jesper Rydberg skulle en seger på V75® betyda väldigt mycket.
– Mina två hästar håller mycket bra form och kan överraska med lite tur, säger 24-åringen.

Maria Holmén/TR Bild.


Jesper Rydberg har haft hästar runt omkring sig i hela sitt liv, men det tog tid innan han valde att satsa på det som yrke.
– Jag var väl inte så intresserad till en början och jag var ungefär 15 år innan jag fattade tycke för hästarna och sporten. Nu är jag fast och gillar verkligen mitt jobb. Jag har tolv hästar och sedan har vi lite andra hästar inackorderade och det flyter på riktigt fint. Den här tiden på året är det helt underbart att hålla på med trav och hästar, säger Rydberg.
Han har sett till att förkovra sig ordentligt och har jobbat hos flera framgångsrika tränare.
– Jag har jobbat hos Ulf Stenströmer, Anna Forssell och jag gick på travgymnasiet på Solvalla och hjälpte till hos Daniel Redén och även Stig H Johansson. Jag snappar upp lite här och lite där och i det här yrket blir man aldrig fullärd. Det gäller att vara nyfiken och lyhörd hela tiden.

Hoppas på ordentligt överpace
På lördag är det V75® på Axevalla och ännu en jackpot och en vinnare kan bli drygt 50 miljoner rikare. Jesper Rydberg har två hästar med i omgången och en seger på hemmaplan skulle smälla högt.
– Det vore en fantastisk höjdare och chansen finns även om vi slår lite ur underläge. Jag är nöjd med hästarna i jobben och allt kan hända i trav.
– Först ut är 5 Harry M.G. i V75-2 som vann ett V86-lopp senast via ledningen från start till mål. Han är klart bäst när han får springa utan rygg. Han går bra även utvändigt ledaren och jag ser honom hellre där än i ryggar. Hästen känns fin och han har aldrig laddats för fullt bakom bilen och det kan vara dags att göra det den här gången. Jag tror på en bra prestation och gör inga ändringar.
– Med ett bättre spår för 11 Draupner i V75-3 så hade jag trott på en vettig chans. Nu måste det bli överpace för att vi ska kunna komma in i matchen, jag ser gärna att dom kör 1.10 första varvet. Draupner var strålande senast och han har varit riktigt bra i flera starter på slutet. Han utvecklas för varje start och han går alltid in i mål. Kort distans är inte hans bästa, men som sagt blir det körning hela vägen så plockar han många till slut och Axevalla har som bekant ett långt upplopp. Jag planerar inga ändringar här heller.

Joakim Brundin, Kanal 75