Foto: Maria Holmén/TR Bild
Bollnäs 2023-09-09

Västerbo Ajax med Henrik Svensson

Inför V75® (jackpot): ”Hoppas han vaknat på rätt sida”

,

När Lars Wikström summerar året är han mer än nöjd. På lördag när V75® på Bergsåker avgörs på hemmaplan hoppas han på ännu mer. – Västerbo Ajax har vunnit två lopp på V75® i år och kan göra det igen, säger hemmatränaren.

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Bollnäs 2023-09-09

Västerbo Ajax med Henrik Svensson

Lars Wikström driver ett mindre stall på klassisk mark en bit utanför Sundsvall. Stallet har med ett par månader kvar till bokslut redan kört in mer pengar än förra året och stallets hästar vinner vart femte lopp dom ställer upp i.
– Jag är nöjd och det är flera hästar som gjort det bra. Jag har flera hästar som ännu inte nått sitt maximum och jag tror att dom kan vara med en del på V75® även nästa år och det känns bra. Tyvärr är det svårt att få in nya hästar trots att det går bra och vi syns på lördagarna., säger Lars Wikström.

Hoppas han vaknat på rätt sida
På lördag är det V75® på Bergsåker och omgången får extra fokus på sig då en ensam vinnare kan bli 46 miljoner rikare. Lars Wikström har tre hästar till start på hemmaplan.
– Jag tror mest på 2 Västerbo Ajax (V75-6). Han känns fin i träningen och har visat att han duger bra i klassen. När han tar sig iväg felfritt är han snabb ut och det hoppas jag att vi kan utnyttja.
Han har en del galopper i raden, varför?
– Han laddar upp sig när han ska fram till vingen och kan slå ihop och galoppera. Så var fallet näst senast, men då kom han tillbaka och vann ändå. Senast slog han ihop i ett bra läge i finalerna och helt pålitlig är han inte. Västerbo Ajax vill sköta sig själv och jag hoppas han vaknat på rätt sida på lördag.
Stallets stjärna så här långt 1 Huddlestone jagar segern i Gulddivisionen V75-3.
– Det är en underbar häst, en riktig hederskille, som vi har haft och har mycket trevligt med och jag tror att han flera säsongen i sig ännu. Nu är det första starten i högsta klassen och jag tror säkert att han kommer att duga bra där också framöver. Han var bra senast och gillar att starta lite tätt. Nu möter han Great Skills och hon står i en klass för sig. Spåret är perfekt och Huddlestone är startsnabb och jag tror att han är med och jagar platserna bakom den stora favoriten.
Sist ut är 7 Ellis Pride (V75-7) som kommer från en lätt seger.
– Det var ett annat motstånd än vad som nu är fallet. Ellis Pride är också en häst som ligger mig varmt om hjärtat. Han har haft flera senskador och kommit tillbaka varje gång. Hästen har bra form, men spåret och motståndet gör att jag ligger lite lågt.
– Skulle det bli riktigt jobbiga förhållande så stiger hans chans, men jag ligger lågt vad det gäller hans möjligheter att vinna.