Inför V75/jackpot: ”Har siktat på den här helgen i en månad”

,

Magnus Dahlén har fyra hästar till start på V75 och i ATG:s populära 5 Tippar V75 streckar Halmstadtränaren samtliga stallets hästar.
– Jag har siktat på den här helgen i en månads tid och jag tycker verkligen att alla fyra chans om det skulle stämma.

Jägersro bjuder på travfest i dagarna tre och efter en mjukstart med V65 på fredagen så är det V75 både lördag och söndag.
Magnus Dahlén har totalt nio hästar till start fredag-lördag-söndag.
– Man är ju alltid beroende hur propositionerna passar, men det är verkligen mycket som stämmer på förhand den här helgen, säger han.
Inom V75-spelet på lördagen har Magnus Dahlén fyra hästar till start och han är optimistisk med kvartetten.
– Jag tycker verkligen att alla fyra chans om det skulle stämma, säger Magnus Dahlén.
Först ut är Julia Pellini (V75-1) som närmast kommer från en V75-seger hemma I Halmstad 7 juli.
– Hon har verkligen lyft sig i år och halsproblemen hon haft tidigare verkar helt försvunna. Jag tror på en topprestation på lördag. Så bra som hon känns nu har jag aldrig känt henne i träningen. Hon går barfota och med norskt huvudlag, säger Magnus Dahlén.

“Går garanterat fram med det loppet”
Vincent As (V75-4) visade fin form som trea i ett sprinterlopp på milebanan i Tingsryd. Nu är det helt andra förutsättningar med tillägg över lång distans.
– Loppet senast var egentligen ett lopp för att få fart i benen inför den här starten. Han hann inte fram, men det var en bra prestation. Han låg bra i puls och går garanterat fram med det loppet i kroppen. Jag tycker att han är så pass kapabel att jag räknar med lite chans. Han har inte i voltstart på länge. Barfota och stängt huvudlag, informerar Magnus Dahlén.
The Real Star (V75-5) blev trea senast i sitt uttagningslopp till Svensk Travderby.
– Han blev lite tempotorsk och han kunde inte växla tempo när de ökade. Blir det full fart och han får ligga på rulle är det en häst som går hela vägen in i mål. Det kan bli så att vi sätter på honom en huvudstång i övrigt blir det skor och öppet huvudlag som vanligt, säger Magnus Dahlén.

“Jepson är också startsnabb”
Velvet Gio (V75-6) var finalist i Kungapokalen tidigare i år och kommer närmast från en tredjeplats i fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne på V75.
– Ha gick jättebra sist och knäckte ledaren från utvändigt trots att han egentligen inte gå i dödens. Från spår 1 vore det märkligt om han får dödens. Men han är lite skraj i startögonblicket och inte helt lätt i början. Men en bra dag kan han pipa iväg och Jepson är också startsnabb, säger Magnus Dahlén.
Vem av dina fyra V75-hästar har allra bäst chans?
– Jag tycker Julia Pellini beroende på hur hon jobbar. Jag tycker även motståndet ser beskedligare ut än på längre.
När det gäller dina övriga hästar i helgen utanför V75-spelet, fredag-lördag-söndag, vilken har bäst chans av dem.
– Cavindendron (lopp 4, V4-4) gjorde ett jättebra lopp i Bredders’ Crown på Mantorp senast. Det är stallets bästa chans i helgen, säger Magnus Dahlén.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75