Inför V75/Jackpot: Hamres varning: ”Han vinner när som helst”

,

Frode Hamre startar två hästar i toppform, från de bästa utgångslägena och med Sveriges två hetaste kuskar i sulkyn.
Nu varnar den norske championtränaren för den hästen som är minst betrodd i lördagens jackpotomgång på V75.
– Han kommer att vinna när som helst, säger Hamre.

Lördagens V75-omgång kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 41 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Rent sportsligt är det Åby Stora Pris som är höjdpunkten där storfavoriten Propulsion ska försvara fjolårssegern i jakten på två miljoner kronor.
Det är hög klass på loppen som även omfattar V75-finaler och även ett fint fyraåringslopp, Ragnar Thorngrens Minne. Det körs över 2140 meter och Frode Hamre har två heta kandidater med. Dels M.S.Triple J., som jagar sin fjärde raka seger, samt Patent Leather som ännu inte har fått till det fullt ut på svensk mark. Hästarna har fått de bästa startspåren på open stretch-banan och stjärnkuskarna Carl Johan Jepson och Björn Goop vid tömmarna.
Frode Hamre delger intressant information om sina två USA-födda fyraåringar.
M.S.Triple J. (V75-5) har varit fantastiskt bra och höjt sig flera klasser. Han var hygglig i fjol som treåring men i år har han utvecklats väldigt bra och blivit ännu bättre. Först vann han ett billigt lopp i Bergen innan han överraskade mig och slog bra hästar i Jarlsberg gången efter. Senast på Axevalla vann han lätt på 1.12,5 och då var fin stil på honom, säger Frode Hamre.
– Hästen verkar väldigt fin i jobben och har ett bra läge. Han är snabb ut och på Åby finns det flera valmöjligheter. Jepson får bestämma taktiken. Jag lägger mig inte i det och det är därför jag använder de bästa kuskarna. Nu möter han tuffare hästar och värst emot är Missle Hill och Tae Kwon Deo. De har ju å andra sidan bakspår samtidigt som min har bästa tänkbara läge. Inga ändringar.

“Väntar på att det ska lossna”
Patent Leather (V75-5) har högre kapacitet än M.S.Triple J. men har tyvärr galopperat bort sig på slutet. Senast på Jägersro hade han avgjort spetsstriden när han rullade över i galopp. Jag vet inte varför och det var synd för annars hade han vunnit det loppet. Hästen tränar riktigt bra och ligger alltid lågt i puls. Han känns stark och fin så jag väntar på att det ska lossna för honom.
– Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och jag hoppas att han går felfritt nu. Jag tror att han vinner när som helst bara hästen sköter sig. Han känns fortsatt bra i träningen och det är bra distans i honom. Vi gör inga ändringar.
Vem har bästa chansen av dina två?
Patent Leather har som sagt högre kapacitet men M.S.Triple J. är mer säker. Så det är lite vanskligt att sia om men båda hästarna är i toppform och har perfekta spår. Dom kan inte räknas bort någon av dom, säger Frode Hamre.

Michael Carlsson, Kanal 75