Inför V75/jackpot: “Framåt som gäller med Pastore Bob”

,

Halvt uträknad på grund av spåret.
Men Johan Untersteiner tänker göra ett försök med startblixten Pastore Bob nu när distansen är den rätta i lördagens gulddivision på Jägersro.
– Det går ju inte att backa i ett tolvhästarslopp över kort distans – så det är framåt som gäller från start.

Johan Untersteiner bakom startsnabbe Pastore Bob.


Sexårige Pastore Bob lever mycket på sin startsnabbhet och brukar göra sina bästa lopp när han får vara med någonstans längst fram i loppen.
I elitloppsfinalen i fjol hade Johan Untersteiner exempelvis hand om taktpinnen. En satsning som slutade med att Halmstadhästen slutade oplacerad i den blodiga konkurrensen.
Pastore Bob har en gång öppnat första halvvarvet neråt 1.06,0 och är en av landets allra snabbaste sprinters.
I fjolårets Finlandia-Ajo var det ledningen från start till mål som var segerreceptet. I år har sexåringen bara en seger på tolv starter men har tjänat över en miljon kronor.
Senast i Åby Stora pris orkade Pastore Bob inte efter ett smyglopp.
– Han var kanske lite sämre senast, Jag vet att det var lite chansartat att låta honom vara med över den där distansen (3140 meter) men jag tycker ändå att han inte var som bäst för dagen. Nu känns han fin inför lördagen igen, säger Johan Untersteiner.
V75-3 är gulddivisionen och Birger Bengtssons minne på Jägersro. Omgången kryddas med en jackpot på 28 miljoner kronor. Kan Pastore Bob vinna trots att han inleder från ett sjundespår bakom bilen?
– Jag tror att han ska göra ett bra lopp och då tror jag att han kan vara med i den främre träffen. Men det beror så klart på var vi hamnar. Vi får prova från start och se vad som händer. Jag tror på en vettig prestation.
Var tror du att ni hamnar?
– Det är startsnabba hästar innanför så det blir kanske svårt att komma först. Men det går ju inte att backa här heller i ett tolvhästarslopp över kort distans – så det är framåt som gäller från start så får vi se vad som händer, säger Johan Untersteiner.
Jägersro är en av banorna som har en vinklad startvinge på bilen, spåren sex till åtta kommer lite längre fram än normalt. Hur mycket gynnar det Pastore Bob?
– Det är sällan man känner av det tycker jag. Men är det på någon bana man har en liten fördel med vinklad vinge så tycker jag faktiskt att det är på Jägersro. Man kan verkligen kasta loss och det ger lite effekt.

Mikael Wikner, Kanal 75