Sophie Nyblom TR Bild.

Inför V75® (jackpot): ”Fick se hur bra han är”

,

Sundbo Rymling var en riktig skräll för ett par veckor sedan på V86.
På lördag när V75® avgörs i Rättvik är hästen betydligt mer betrodda av spelarkåren.
– Jag tror han är lika bra på lördag och då har vi en jättechans att vinna, säger tränaren Robert Skoglund.

Sophie Nyblom TR Bild.


Förra veckans omgång på V75® bjöd inte på några större överraskningar och en stor del av pengarna går över till den här lördagen då omgången avgörs i Rättvik. En ensam vinnare kan bli hela 44 miljoner kronor rikare.
Robert Skoglund kan ha vinnaren i V75-4. Han kör själv 2 Sundbo Rymling och lämnar över 9 Harry Växus till Magnus A Djuse.
– Är Sundbo Rymling lika bra som senast så blir han inte lätt att besegra. Jag tycker att Harry Växus är en liten rysare. Han är bättre än raden och gick i mål med krafter kvar senast, säger Robert Skoglund.
Sundbo Rymling skrällvann ett lopp på V86 senast i Skellefteå och svarade för en femstjärnig insats. Tränaren var inte lika överraskad som spelarna.
– Nej, jag vet vilken kapacitet hästen har. Han är riktigt bra för klassen när han är fräsch. Han är skör och han har galopperat bort sig många gånger. Det har satt sig lite på psyket på honom och ibland säger han ifrån och då galopperar han. Jag tror inte att han smyger under radarn den här gången, nu fick spelarna hur bra han är.
Hur känns han efter loppet?
– Han tränas ganska lugnt och allt ser bra ut så här långt. Han är pigg och glad.
Oroar spåret?
– Nej, han är inte osäker från start, däremot kommer han inte att kunna öppna så fort. Det spelar mindre roll, det viktigaste är att han är fräsch för dagen.
Du blir inte överraskad om han vinner igen?
– Absolut inte. Han visade senast hur bra han är när han rundade hela fältet via en stark avslutning i spåren. Gör han en liknande prestation borde han bli svårslagen. Jag har mest respekt för dom på tillägg.

En rysare
Stallet har även med Harry Växus i loppet och Robert höjer en varningens finger.
– Han var överraskande bra senast. Jag var inte speciellt nöjd med honom innan starten senast, men han visade klart bättre takter i loppet. Han hamnade bakom en trött häst och gick i mål med krafter kvar. Jag tycker att han är en liten rysare.
Du tränar mest kallblod, hur ser det ut i stallet?
– Jag är nöjd. Jag har köpt några fina unghästar via auktionen på Menhammar och har två helsyskon som lovar mycket. Tvååringen heter Gör Som Jag Vill och jag har aldrig haft en större talang. I premieloppet fick jag köra ut några extraspår i kurvorna för att det inte skulle går för fort. Efter loppet så körde jag 1.32 i 500 meter åkande. Ett åringen heter Hu Så Hemskt och han ser också fin ut.

Joakim Brundin, Kanal 75