Magnus A Djuse i hetluften. Lars Jakobsson, TR Bild.

Inför V75® (jackpot): Djuse med två toppchanser i jakten på titeln

,

Magnus A Djuse är flitigt i elden när jackpotmiljonerna ska fördelas på V75® den här lördagen.
22-åringen som tampas om titeln som svensk kuskchampion sitter bakom två av omgångens mest anlitade streck.
– Det känns väldigt spännande, måste jag säga.

Magnus A Djuse i hetluften. Lars Jakobsson, TR Bild.


43 miljoner kronor beräknas en ensam vinnare kunna kamma hem när V75® med jackpot körs på Bergsåker under lördagen.
En kusk som tävlar frenetiskt för dagen är Magnus A Djuse. Med en månad kvar av året är 22-åringen en av de som kan bli årets allsvenska kuskchampion. Kampen mot de sex senaste årens mästare Ulf Ohlsson samt Örjan Kihlström är alltjämt vidöppen.
Magnus A Djuse kör i samtliga avdelningar av V75® på Bergsåker och två av styrningarna ser ut att bli några av omgångens mest välanlitade streck på spelarnas kuponger.
För tredje gången i följd har Djuse hand om tömmarna bakom Timo Nurmos-tränade 9 Indira Split (V75-4) som senast var finalist i Breeders’ Crown för fyraåriga ston. Nu är ett försök i Diamanstoet uppgiften för talangtravaren.
– Indira Split känns spännande att köra här. Hon står ju bra inne i loppet och har inte så mycket pengar på sig med tanke på att hon var ute i Breeders’ Crown-finalen senast och så där. Jag tror det är en rätt så bra chans, säger Magnus.

Fyrtio meters tillägg är alltid tufft
I Brimsguttens Minne för kallbloden väntar en synnerligen intressant kuskuppgift.
Djuse får förtroendet bakom Öystein Tjomslands stjärna 15 Grisle Odin G.L (V75-6). Den forne norske kriterie- och derbyvinnaren har gått fram som en ångmaskin under året och vunnit i hälften av sina arton starter hittills. Senast Magnus körde hästen var i början av mars, just på Bergsåker, då ekipaget gick segrande ur striden.
– Honom var ju ett tag sedan jag körde nu. Han var jättefin den gången men det känns väl som att han bara blir bättre och bättre. Så som det sett ut från sidan, så känns det som han utvecklats mycket sedan dess. Det blir väldigt spännande, men man ska ha respekt för att det är fyrtio meters tillägg och det är alltid tufft oavsett hur bra häst man har.
Det känns som de här två hästarna ska räknas med bra chans?
– Jag tycker det är två bra vinstchanser. Framför allt för Grisle Odin G.L måste det ju stämma lite under vägen, men Indira Split tror jag kan hamna rätt bra till från det här läget och hon tål göra jobbet, man kan nog köra henne på alla möjliga sätt här.

Daniel U. Olsson, Kanal 75