Inför V75® (jackpot): David håller sitt välstammade löfte högt

,

Axevallatränaren David Persson kommer till V75® Örebro med en intressant trio. Särskilt spännande är fyraåriga löftet Baron Tilly som lär få finna sig i en favoritroll i lägsta STL-klassen. – Det är inget snack om saken att vi siktar högre med honom längre fram under säsongen.

Ingen utdelning för fem rätt förra veckan. Det är jackpot igen på V75® som den här lördagen utspelar sig i Örebro.
Resan i nordöstlig riktning mot Närke gör Axevallaproffset David Persson med en triss i hästar som har anledning att bli intressanta för spelarna när strecken ska fördelas.
Särskilt spännande får 6 Baron Tilly (V75-6) bedömas vara. Den färske fyraåringen har en läcker stam; pappa är franske superhingsten Ready Cash medan mamma är Infra Tilly som var syster till fenomenet Victory Tilly.
Unge herr Baron har hittills i sin karriär vunnit fyra av sina tio starter och gett smakprov ur den stam som förpliktigar. Senast när bågen spändes i en avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie blev det dock galopp kort efter start.
– Det är lite svårt att avgöra varför, men vi lättade framskorna på honom, det var samma balans som i starten innan på Färjestad, samtidigt fick hästen lite stänk på sig, det kan ha varit en kombination av flera saker som var orsaken till galoppen. Han är inte helt lätt den här hästen och han kommer fortsätta att vara det tills vi plockar av honom skorna längre fram, men vi hoppas att vi kan reda ut det nu, det blir järnskor på igen och jag är inte jätteorolig inför den här starten, säger David.
Det verkar annars vara en häst av den mer lovande sorten det här?
– Det tycker jag. Jag håller honom högt och det kommer jag fortsätta att göra tills han bevisat motsatsen. Det är inget snack om saken att vi siktar högre med honom längre fram under säsongen, samtidigt vill vi att han ska fortsätta ta kliv hela tiden så att vi har något att bygga på också.
Hur tänker du inför den här starten. Kan det bli ledningen rentav?
– Det har jag svårt att tro. Han har inte öppnat något särskilt för oss och han är nog inte typen som bara blåser till täten initialt, då skulle i alla fall jag bli förvånad. Det är svårt att säga var han hamnar men jag tycker heller inte det är en häst som behöver ha ledningen.

Omöjlig uppgift senast – men är kvar i klassen
Något mer meriterad är 2 Mister Vredebest (V75-1) som gör ett nytt försök i Klass 1-försöket som inleder kupongen.
Valacken har dykt upp på V75 i omgångar på sistone, men har inte fått segerdefilera sedan i somras. Senast hamnade han långt bak i fältet i STL-finalen och fick ett omöjligt uppdrag att förbättra sig till mer än till en av de sista prisplaceringarna.
– Mister Vredebest var vi ändå nöjda med senast hur han genomförde loppet. Sedan hamnade han väl lite väl i skymundan, ”i maskin” som man brukar kalla det, han hade behövt lite bättre flyt under vägen och hade väl kunnat vara trea, fyra då. Han hamnade för långt bak men gick okej. Jag tror han behåller formen, det är känslan i alla fall.
Han står därmed kvar i Klass 1. Känns det ändå inte lite som att han står på tur för en fullträff snart?
– Lite så är det väl. Sedan har han betett sig lite konstigt i voltstart i de två loppen som han gjort för oss, tar sig i väg det gör han nog men han kommer kanske inte vara med dem där framme den första biten. Men de krafterna kan ju vara bra att ha till slut i stället.
Hästen som kompletterar stall Persson trojka är 4 Walk of Life (V75-4).
Femåringen har gjort sex starter i sin nuvarande regi, började men en seger men har på sistone huserat i montéloppen.
– Ja, precis. Men vi har väl varit lite besvikna på honom där och jag tycker väl att han kanske borde ha vunnit något av de loppen, men vi provar igen så får vi se. Hästen var bra i första starten för oss och har varit jämn och säker, men kanske saknat den där rätta udden så det är väl i första hand bra pengar som vi hoppas på här. Hästen tar sig nog iväg från det här spåret, men vad jag sett i tidigare regi är hon nog ganska så långsam ut och det är även min känsla, att det lär gå sakta från början.