Inför V75: Inga orosmoln kring Burning Man

,

Att hitta rätt spik är extra viktigt i en V75-omgång med idel stora fält.
Många spelare kommer att luta sig mot 6 Burning Man som vann i fin stil efter två månaders vila senast.
– Han har tagit det loppet bra. Jag hoppas att han är lite förbättrad, säger tränaren Petri Puro.

Två segrar på tre försök över tre varv.
Obesegrad ihop med Örjan Kihlström.
Tjänat mest pengar i fältet.
Det finns många statistiska faktorer som talar för Burning Man i V75-1.
Men viktigast av allt är förstås hur hästen mår för dagen.
– Det är bra. Det finns ingen dålig känsla på något sätt att han skulle vara formmässigt sämre. Det är en stor och lite skör häst, det är därför han inte startat så jättemycket. Men som sagt, det känns inget konstigt i träningen, annat än att han är väldigt laddad, säger Petri Puro som valt att sätta upp Örjan Kihlström, som inte kört hästen sedan i somras.
– Ägaren har haft en häst i träning hos Örjan för länge, länge sedan. Det är hans favoritkusk, så jag försöker sätta upp Örjan när jag har chansen.
Är det något speciellt som kusken behöver tänka på?
– Hästen har blivit lite så att när man styr på honom så går det väldigt fort. Han tävlar med helstängt huvudlag så man behöver inte peppa upp honom för mycket, då kan han börja pulla.

Minus med stenhård bana
Att rapporterna talar om regn under lördagen är heller inget som verkar oroa tränaren. Värt att nämna är emellertid att Burning Man aldrig tävlat på det som officiellt klassas som “något tung” eller “tung” bana.
– Han går ganska tungt balanserad med vikt på pg-skorna, det har visat sig att han håller ihop bäst med den balansen. Jag tycker inte att underlaget har så stor betydelse. Om det skulle vara stenhård bana kan det vara lite, lite minus.
Det har talats om att hästen kommer att tävla utan checkrem den här gången, stämmer det?
– Han går med lång check, men tränas alltid utan. Jag körde några snabbare intervaller i veckan, vände upp för att testa lite och fick inte känslan att han skulle slå ihop. Vi får se vad det blir, det är nog inte helt avgörande. Han springer med lång käk och har inte så mycket stöd av den i loppen.
Hästen är stor favorit, har du några orosmoln inför loppet?
– Inte formmässigt, det ser jag inga. Sedan är det att man måste krångla ut sig från innerspåret. Men det känns att han är i form, säger Petri Puro.

Kanal 75