Inför V75®: Hemmatränaren har laddat inför lördag

,

V75® gästar Bodentravet. Då är givetvis Sandra Eriksson ordentligt laddad. Hemmaprofilen har fyra hästar till start och ser ut att ha fina möjligheter för att få segerdefilera.

Efter förra veckans SM-firande på Åby, drar V75® denna lördag norrut.
Så långt man kan komma inom trav-Sverige till och med. Boden står för arrangörskapet av oktober månads första V75® och det är förstås något som hemmatränaren Sandra Eriksson sett fram emot. Hon luftar fyra av stallets förmågor inom lördagens huvudspel.
– Det är klart att man vill ha ut så många som möjligt från stallet. Vi har siktat hit, sedan hade jag väl gärna velat ha med någon till, men det blev en hel del i alla fall. När det är hemmaplan vill man ha ut de som kan hävda sig, men de måste vara i toppslag för att vara med på V75® också, berättar Sandra i podden V75® – lördag hela veckan.
Först ut är 1 King of Djazz (V75-1) redan i inledande Bronsdivisionen.
Femåringen fanns tidigare i Jägersrotränaren Joakim Lövgrens regi men hittas sedan en tid på något mer nordligare breddgrader. Hästen har gjort tre starter för Eriksson, vilket resulterat i en seger. Nu fick man ett lukrativt läge bakom bilen.
– Jag är nöjd med de lopp som han gjort här uppe. Nu testar vi jänkarvagn och vi rycker skorna runt om igen; det tyckte jag han kändes väldigt fin på senast han gick med det och vi fick ett spännande läge. Han kommer förmodligen att behöva lite hjälp på vägen, men det ska ändå bli spännande.
Hur kan ni nyttja innerspåret här då?
– Alltså, jag skulle vilja se honom i ledningen, jag tror inte att han har sprungit där särskilt ofta och Zola Boko-hästar brukar gilla att gå i spets. Skulle jag kunna hålla ut dem så skulle det vara helt fantastiskt men jag har samtidigt lite svårt att se att vi skulle klara upp innerspåret.
På en tiogradig skala, vad förväntar du dig för prestation av hästen på lördag?
– Den prestation som jag hoppas att han individuellt ska göra är det väl i alla fall en ”nia”, skulle jag vilja säga. Sedan har det häxat lite väl mycket för våra hästar på slutet och då blir man alltid lite bakrädd, men jag tror ändå att han borde göra ett väldigt fint lopp.

Spännande ändringar i balansen
Fina spår fick Sandra hästar. Innerspår bakom bilen lottades även 1 Nite Owl (V75-2) till i Klass 2-försöket. Dessutom rapporteras det intressanta ändringar till den här starten.
– Spår ett i Boden över kort distans är lite sämre, men jag är ändå nöjd med spåret nu när det är V75®, jag skulle inte säga att det är dåligt. Jag ska dessutom testa att rycka skorna runt om på honom och då blir hästen också lite kvickare. Han har gått ganska så tungt balanserad så det blir en ganska stor förändring med både det och jänkarvagn. Att han skulle lyckas hålla ut dem, det vet jag inte om vi gör men vi får göra ett gott försök, om han kommer bra på det är han ganska snabb.
Hur är formen för fyraåringen?
– Nu blev det galopp senast, men han hade behövt loppet och behövde få lite tempo i kroppen. Det har varit mycket regn här så det har varit ganska så tungt i träningen för honom. Jag har kanske inte riktigt kunna köra de speeder med honom som jag hade velat för att få hästen kvickare, fast han bör ha gått framåt med förra loppet. Jag har feeling att ändringen kommer att falla ut bra, hästen har varit lite rullig i stilen och grov i aktionen så han har krävt ganska mycket tyngd tills nu, när han lärt sig behärska det.

Devils Tongue fick ett drömläge
Hästen som på förhand kanske känns allra hetast från Sandra Erikssons stall är 3 Devils Tongue (V75-5) som försvarar Bodentränarens färger i den nästa högsta STL-klassen. Senast blev det dock förlust som stor favorit i Skellefteå.
– Vi hade det här loppet i åtanke med honom redan inför förra starten och nu kör vi barfota runt om, på med jänkarvagnen och så får han gå tillbaka till ”can’t-see-back-rullar” och det kan bli en ”murphy” på insidan också. Något som stänger in honom lite, informerar Sandra.
Hur står hästen formmässigt inför den här starten?
– Han kommer nog att hålla ganska så bra form. Nu lyckades han ju förlora senast, men faktiskt hade han efter V75-loppet på Bergsåker trampat av sig en sko och fick stå på box i ett par dagar. Han missade två jobb däremellan och då blir hästen sådär, han behöver sin tuffa träning och är väldigt beroende av att han får sina jobb. Nu har han fått det.
Det känns som en ganska så bra uppgift för Devils Tongue?
– Han fick ju drömläge här och dessutom fick de tuffaste konkurrenterna kanske lite besvärligare lägen, det var tacksamt för oss. Nu gäller det bara att vi ska ha en bra dag och att hästen gör bra ifrån sig.
Slutligen. Du har även 11 Maesteraemon (V75-6) i Gulddivisionen?
– Han har kanske varit lite blekare i två starter nu, utan att vi haft något riktigt att sätta fingret på. Nu är han i alla fall här hemma väldigt busig, lekfull och springer ”åttor” runt en när man leder honom från hagen. På så vis verkar allt bra men här kanske han hade behövt ha spår ett…Det var någon dryg månad sedan han startade nu så han får ta det här loppet lite som att han får springa med dem, så får vi sikta mot lite andra uppgifter häromkring sedan.