Inför V75®: Fyra luringar från Arvidsson på hemmaplan

,

Läge för hemmasegrar när V75® avgörs på Bollnästravet? Stefan Arvidsson har i vilket fall laddat för omgången och startar en kvartett. Bästa chansen sparar han till sist.

V75® ser den här veckan Bollnäs som skådeplats och en av hemmatränarna som sett fram mot lördagen är Stefan Arvidsson.
Han mönstrar fyra hästar från stallet och börjar i den andra avdelningen, ett Klass 2-försök, med 1 G.K Talisman (V75-2). Valacken gör nu sin tredje raka STL-start och drog ett lukrativt läge med innerspår bakom bilen över sprinterdistans.
– Han känns fin efter de här starterna på V75 som han gjort. Han fungerade inte alls på den banan som bjöds senast; det var snöigt och kallt och hästen fick inte det rätta fästet då. Han har känts jättefin i träningen efteråt och öppnar ju normalt rätt så bra. Han borde kunna få ett bra lopp i den främre träffen i varje fall, säger Stefan.
Han ser ut att rätt så betrodd här, bakom storfavoriten Grace Trot?
– Ja, men jag tror väl det blir tufft för honom att vinna på V75. Alltså, man ska aldrig säga aldrig, men jag tror det kan bli tufft för honom att vinna, helt enkelt.

Mått bra av de tuffa loppen
För att finna stall Arvidssons nästa adepter får vi bläddra fram till försöket i Diamanstoet.
Men då finner vi två på en gång. 2 Many Behind (V75-6) har frekventerat rikstoton flitigt i vinter, men utan att riktigt få någon utdelning. På lördag får hon stifta bekantskap med Magnus A Djuse i sulkyn.
– Jag tycker det är riktigt bra form på henne och hon gjorde ett jättebra lopp i skymundan där senast på Romme. De fick ju backa runt allihop på tillägg och hästen gick riktigt bra invändigt under slutrundan. Men fick sedan en galopperande häst framför sig in på upploppet, annars hade hon nog sluta rätt så långt fram i det loppet. Nu är hon väl kanske främst en platsaspirant, tycker jag.
Dagsläget med 14 Önas Py då, som behöver runda många härifrån?
– Hon har gått bra i monté på sistone, så nu provar vi sulkyn igen. Normalt är hon också rätt så svår att få i väg i voltstart och nu fick vi spår fem. Det blir att köra felfritt från början och sedan får hon kanske det svårt att räcka fram, det är väl finare pengar som gäller. Many Behind är den hetare av de två.
Om tränaren själv får välja kommer bästa chansen i avslutningen.
Även 3 One Cristal (V75-7) har fajtats på V75 en hel del på sistone och i den senaste starten slutade han trea bakom en väldigt bra Danao Degli Dei. Liksom då är det Bronsdivisionen som gäller nu.
– Jag tyckte han gjorde ett bra lopp senast, han höll farten bra i ett lopp där Adrian Kolgjinis häst ju var helt enorm…Men One Cristal var trea och pumpade på bra in mot mål och jag tror att hästen har mått bra av de här tuffare loppen han fått senaste tiden, i träningen känns allt som det i varje fall. Han är den som jag tror mest på av mina.
Hur vill du se loppet bli kört för honom?
– Gärna att han öppnar bra och kan komma ned invändigt eller gå i ledningen. Jag har funderat lite kring huvudlaget, men har funderat klart och det blir can’t see back, så som han gick med senast.
Kan någon ur kvartetten räcka till seger, tro?
– Nu när det är vinter så kan hästarna prestera lite ojämnare och så där, har vi det rätta flytet och någon annan inte är så bra som de borde, så kan vi dyka upp där framme, säger Stefan Arvidsson.