Adrian Kolgjini skickar två mycket intressanta hästar till fredagens V75-tävlingar i Århus.
Target Kronos såg lysande ut i comebacken som fastlåst med gott om krafter kvar.
Dessutom gick Rushmore Face ett kanonjobb på Jägersro nyligen.

TR Bild.


Winter Burst rullar vidare och fredag kväll är det V75 i Danmark, närmare bestämt i Århus. Där tävlar man i högervarv och värt att tänka på är att upploppet är hela 320 meter långt. Rejält utslagsgivande alltså vilket gör att nästa alla hästar brukar få chansen och inte sitta fast in i mål.
Adrian och Lutfi Kolgjini är på gång igen efter en längre period med sjukdomar i stallet. Adrian skickar två hästar till V75 i Århus och lämnar spännande information på båda två. Det man kan säga om båda är att de är synnerligen högkapabla och kliver ner rejält i klass när det gäller motståndet. Rushmore Face har gått ett kanonjobb inne på Jägersro, och Target Kronos satt fast med gott om krafter kvar i comebacken i ryggen på Canari Match efter att ha släppt ledningen till honom. Han är mycket snabb ut bakom bilen och det torde vara en toppchans till spets och slut. Adrian Kolgjini berättar följande om sina V75-hästar.
Rushmore Face (V75-1) var inte frisk senast och han fick ta igen sig och sedan har vi tränat på igen. Jag körde 1.14,5 full väg med honom på Jägersro förra tisdagen och det riktigt lös om hästen. Nu var det bra tryck i honom igen och han går ner i klass här. Normalt måste han vara ett tidigt bud här, säger Adrian Kolgjini.
Target Kronos (V75-4) har inte gjort ett enda bra lopp efter fyraåringssäsongen där han bland annat vann Breeders Crown. Vi ställde av hästen i somras och han fick bara gå på bete en längre tid. Sedan började vi om med honom igen på hösten och han såg jättefin ut i comebacken. Han hade krafter kvar och det var ett helt perfekt lopp som han fick i rygg på ledaren. Nu borde han gå framåt rejält med den genomköraren i kroppen och han är väldigt startsnabb. Läget är perfekt och det borde vara en mycket bra chans, säger Kolgjini.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad december 27, 2018 19:46 via Kanal75

Dagens tävlingar