Foto: Maria Holmén/TR Bild
Solvalla 20180929
Uttagningslopp till Grand Prix de l'UET 2018

Anders Lundström Wolden

Inför V75® (fredag): Hemmatränare med streckvärd kvartett

,

V75 ®WinterBurst rullar vidare. På fredagen är det dags för återbesök i Norge. Anders Lundström Wolden har flera intressanta inslag till start på hemmabanan. – Travis är vår absolut bästa chans under kvällen, säger Bjerketränaren.

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Solvalla 20180929
Uttagningslopp till Grand Prix de l’UET 2018

Anders Lundström Wolden

V75® WinterBurst svänger in i sista kurvan. Allt kulminerar under nyårsafton med en drömjackpot om minst 85 miljoner kronor till en ensam vinnare när Axevalla avgör årets sista V75.
Men efter att ha besökt Momarken i onsdags och danska Skive under torsdagen är vi på fredagskvällen åter tillbaka på norsk mark. Det är den norska huvudstadsbanan Bjerke som bjuder in.
Hemmatränaren Anders Lundström Wolden selar ut fyra hästar på kupongen.
Den allra bästa chansen enligt honom själv påträffas i den femte avdelningen. Fyraårige valacken 3 Travis (V75-5) har haft en framgångsrik säsong som resulterat i 5 segrar på 15 starter och pallplatser i nästan varannan start. Senast, just på hemmabanan, blev det seger efter en giftig avslutning i spåren. Nu talar emellertid läget för en annan resa.
– Travis spurtade bra senast och har ju gjort bra lopp egentligen hela tiden. Här har vi också fått väldigt passande förutsättningar. Hästen är bra från start, det är några andra som också är snabba ut, men Travis är kanske en rygg som många normalt vill ha. Det är en fin häst som ska ha bra chans från ledningen och är absolut vår bästa chans under kvällen, säger Anders.

Hoppas på tempo i avslutningen
Lundström Woldens övriga bidrag vid V75 på Bjerke ska dock knappast räknas bort.
Redan i den första avdelningen gör 10 Dixiechick Hanover (V75-1) en intressant debut i tränarens regi. Det USA-födda stoet fanns tidigare hos Frode Hamre och gör nu första starten på två och en halv månad.
– Hon har väl varit här i cirka tre veckor och tränar fint, men måste kanske bedömas lite på sina tidigare prestationer ännu. Det är väl en häst som tidigare kanske varit som allra bäst när hon varit med i den främre träffen, så det är nog inte optimala förutsättningar nu. Per Oleg Midtfjeld har kört hästen tidigare och han får lägga upp loppet. Man märker det är en snabb häst, en fin travare men hon blir som sagt lite svårbedömd för mig här.
Hur är det med 2 Anna Maserati (V75-2) som fått ett spännande utgångsläge som en av bara två hästar på startvolten i sitt lopp?
– Anna Maserati har visat en fin utveckling sedan hon kom hit och satt fast med mycket krafter kvar senast. Läget är intressant, men hon är nog inte speciellt startsnabb. Det är däremot Tiras Perla som jag tror normalt vinner det här loppet, men det är klart att skulle den göra bort sig kan Anna Maserati räknas där bakom och är aktuell för den som garderar.
Sedan avslutar du med att själv köra 9 M.H Hot Cash (V75-7) som äntligen fick vinna senast?
– Ja, M.H Hot Cash har gjort många bra lopp i år, hästen har utvecklats hela tiden. Det är en häst som behöver lite tempo och kan då leverera fina avslutningar. Vi fick spår nio igen och det är okej, men vi blir också lite beroende av var vi hamnar. Det lär väl bli Cool Trix som blir favorit här, men kanske kan Ole Johan Östre (bakom 8 Cabron reds.anm.) sno åt sig ledningen, det är nog inte helt omöjligt. Som sagt, min häst måste ha tempo på loppet för att hinna fram, men får vi det är vi med där framme och kämpar, avslutar Anders Lundström Wolden.