Malin Albinsson/TR Bild.

Inför V75®: Form, läge och skoryck

,

Formen är på topp och det är upplagt för ledningen.
Dessutom ska skorna lämnas i stallet för första gången.
Kashmina B.R. kan bli en hård nöt att knäcka för konkurrenterna på V75®.

Malin Albinsson/TR Bild.


På lördag gästspelar Svenska Travligan på Momarken i Norge och Kristian Malmin stöttar hemmalaget med två hästar. Den i duon som har bäst chans på pappret är Kashmina B.R. (V75-5). Det femåriga stoet har vunnit tre av sina fem senaste starter och hennes form- och utvecklingskurvor pekar uppåt.
– Hon har varit väldigt fin och är under väldigt fin utveckling. Hon är verkligen på rätt väg och jag känner väl att hon har lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Nu går hon ut i en ganska smal spårtrappa, så det tror jag ska passa bra, säger Kristian Malmin till Rikstoto Direkte.
Loppet är ett försök i diamantstoet över 2 140 meter och från innerspår bakom startbilen är taktiken given.
– Hon orkar mycket och är väldigt snabb i väg så det klart att det är frestande att försöka leda loppet hela vägen. Det finns ingen anledning att släppa ledningen om vi tar den, hon är så pass bra och inte sämre än någon annan.
Att Kashmina B.R. ska tävla utan skor på hovarna för första gången kan också vara an stor plusfaktor.
– Hon har gått med fyra järnskor så förhoppningsvis ska det ge väldigt fin effekt. Hon är lätt i aktionen och väldigt travsäker.

Skrällbud i guld
Det efterföljande loppet är gulddivisionen som den här veckan körs till minne av norske Elitloppsvinnaren Steinlager. Även där drog Kristian Malmin innerspår bakom startbilen och han låter inte främmande för att han kan överraska med Z.Boko (V75-6). Hästen spurtade senast starkt som tvåa efter vissa trafikproblem i slutkurvan.
– Han gick fint in i mål och visade fin form. Han har haft en liten träningsperiod efter det och gick ett skarpare jobb i går (måndag) och kändes väldigt fräsch och fin, så han kommer med bra form.
Innerspår på Momarken är inte idealiskt för att ta ledningen men över 1 640 meter har Kristian Malmin taktiken klar även här.
– Jag har hopp om att han ska kunna svara upp innerspåret och då kör vi där. Han har startat en gång för mig på Momarken och vann då, så banan klarar han. Jag tror att han kämpar långt framme. Det är bra hästar emot men jag tycker att han är en av dem som är aktuella om man garderar loppet. Han går optimalt med amerikansk vagn och barfota runt om.

Ola Johansson, Kanal 75