Inför V75/dubbeljackpot: Propulsion jagar tredje raka i Boden

,

Han har vunnit Norrbottens Stora Pris två år i rad.
Nu jagar Propulsion sin tredje raka seger i miljonloppet – och är storfavorit i dubbeljackpoten i Boden.
– Det känns som att han är i otroligt bra form. Distansen är till hans fördel och jag är väldigt optimistisk, säger Daniel Redén.

Det är Midnattstrav lördag kväll i Boden och V75-omgången kryddas av en dubbeljackpot där en ensam vinnare kan ta hem 44 miljoner kronor enbart på sju rätt. Kvällens sportsliga höjdpunkt kommer i avslutningen där stjärnhästarna jagar förstapriset på en miljon kronor i Norrbottens Stora Pris. Storfavorit är Propulsion som har vunnit det här loppet två år i rad. Han kommer närmast från två andraplatser i både försök och final av Elitloppet. Tränaren Daniel Redén ger senaste nytt.
Propulsion (V75-7) har gjort otroliga lopp på slutet och gick en ruggig finish i Elitloppet. Det känns som att han har steppat upp ytterligare efter Elitloppet och så har det varit varje år. Han verkar gilla sommaren och det någonting som går i cyklerna på honom att han har blivit som bäst den här tiden varje år, säger Daniel Redén.

“Bodens banunderlag – ett av landets bästa”
Propulsion har spår tio och körs av Örjan Kihlström. Tränare Redén är optimistisk och tror på en ny seger i Norrbottens Stora Pris för sin 15-faldige miljonär.
– Jag räknar med en minst lika bra prestation som senast och att distansen nu är femhundra meter längre är till hans fördel. Han är både snabb och stark och Örjan har väl flera valmöjligheter. Hästen trivs på Bodens banunderlag som har ett av landets bästa och då får han bra med fäste. Sedan är det så lugnt där uppe. Det blir inga ändringar och jag är väldigt optimistisk.

“Kommer att göra ett jäkligt bra lopp”
Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar till start inom V75 efter att han fått stryka Sorbet för feber på fredagsmorgonen. Men kvar i Norrbottens Stora Pris är stallkamraten Call Me Keeper från spår tre med Per Linderoth i sulkyn. Han kommer närmast från en andraplats i Harper Hanovers lopp.
Call Me Keeper (V75-7) har gjort otroligt starka insatser på slutet utan att få räcka till seger. Men jag tror att distansen nu är mycket bättre för honom och att gå ner från tretusen till tvåtusen meter tror jag att han kommer att tycka är kul. Han kommer att göra ett jäkligt bra lopp och jag hoppas att han är bland de tre, säger Redén.

“Grym comeback – kommer att leverera”
När det gäller Don’t Mind Me i den femte avdelningen så tillhör han outsiderskaran. Hästen gjorde comeback under elitloppshelgen och spurtade ursinnigt till en andraplats.
– Don’t Mind Me (V75-5) svarade för en grym comeback och spurtade bra och Örjan ryckte ingenting. Spår tio är bra och han får smyga med och han sprang 1.10 åkandes i fjol när han var i toppform. Sedan har det krånglat lite men jag tycker att han är på väg tillbaka till den formen. 2600 meter har han inte startat över så många gånger men jag tror att han gör ett bra lopp och han kommer att leverera i sommar.

Kanal 75