Inför V75: Drömläge för Milliondollarrhyme i Guld

,

Från noll till Elitloppet på mindre än två år.
Utvecklingen för Milliondollarrhyme har varit anmärkningsvärd.
– Det har gått mycket fortare än man vågat drömma om, säger Fredrik B Larsson vars stjärna har fått ett drömläge i Norrbottens Stora Pris.
– Jag har inget emot att köra i ledningen och hästen överraskar hela tiden.

Milliondollarrhyme var en riktig underdog när han blev inbjuden till Elitoppet. Den femåriga svarta valacken har rusat genom klasserna och trots att han ännu inte penningmässigt är inne i Gulddivisionen, visade han med besked att han hör hemma i eliten. Det blev en fjärdeplats i försöket av Elitloppet och en femteplats i finalen för Fredrik B Larssons nya reklamhäst.
– Han gick riktigt bra och visade att han inte gör bort sig i sådana sammanhang. Han hamnade där bak men sprang med full fart över mållinjen i både försök och final. I försöket gick han i tredjespår sista sjuhundra metrarna och han tog flera längder på Aubrion du Gers över upploppet, säger Fredrik B Larsson.
– I finalen så tappade han lite fart i sista sväng när Looking Superb galopperade. Jag fick ta ut honom och börja om och sedan var det full fart över upploppet. Det var bra att han fick känna på så tufft motstånd och få lite hårdhet. Han var faktiskt inte speciellt trött efter loppen heller.

“En otrolig utveckling – känns ännu finare nu”

Hur har hästen tagit dubbla heat av Elitloppet?
– Han har tagit det nästan oförskämt bra och har varit på topp efter Elitloppet. Hästen känns smidig och fin och är pigg och glad. Det känns som att han bara fortsätter att utvecklats och känslan är att han har gått framåt efter Elitloppet. Han känns bara finare och finare i träningen och mer kraftfull. Jag är helnöjd med honom.
– Hästen har haft en fantastisk utveckling det senaste året och framförallt i vintras tog han stora kliv framåt. Han gjorde några starter på sommaren som treåring men karterades därefter och det var först i fjol vintras som han började tävla kontinuerligt och som framgångarna kom. Det har varit en otrolig utveckling och det har gått klart mycket fortare än man vågat drömma om. Efter att han årsdebuterade med seger i år så har han bara gjort topplopp. Från att ha varit en vimsig häst för ett år sedan var han i år med i Elitloppet, säger Fredrik B Larsson.

“Är jättesnabb ut – helnöjd med läget”

Milliondollarrhyme har tjänat drygt 1,4 miljoner kronor och är egentligen penningmässigt fortfarande kvar i Silverdivisionen. Men Solvalla-tränaren fortsätter att matcha sin stjärna i Gulddivisionen och på lördag väntar Norrbottens Stora Pris i Boden med en miljon kronor till vinnaren. Milliondollarrhyme har dragit ett smaskigt läge med innerspår bakom startbilen.
Milliondollarrhyme (V75-7) är jättesnabb ut och det är ett klockrent läge. Han har utvecklat sin startsnabbhet väldigt mycket och jag har fina valmöjligheter därifrån. Det är inte omöjligt att han körs i ledningen men vissa gånger är han lite för laddad och då får man tänka om. Men skulle han vara lugn och fin har jag inget emot att köra i ledningen. Jag vill inte låsa mig vid någon taktik redan nu och utan det får bli på känsla när loppet går.
– Jag har stor respekt för motståndet och Propulsion och Makethemark är enormt bra hästar. Men min häst har mött dem och inte varit så långt efter och har bästa läget så jag tror att han kan vara med bland de tre. Han överraskar hela tiden och det ska bli kul att åka upp med honom till Boden när han är i så här fin författning.
– Det blir skor runt om som han har gått med i de tidigare loppen. Barfota i elitloppsfinalen slet på hans hovar eftersom det var så dålig bana, säger Fredrik B Larsson.

Du har även med Havbergs Knight i V75-5 från spår tre bakom bilen. Han var trea i V75 näst senast och sexa i finalen. Chanserna där?
Havbergs Knight (V75-5) har gjort två topplopp från dåliga lägen och känns fortsatt fin i jobben. Nu har han gått upp i Silverdivisionen och möter tuffare motstånd än tidigare. Vi får se hur långt han räcker men hästen är i toppform och har äntligen ett bra läge. Han är startsnabb och borde få ett fint lopp därifrån. Inga ändringar.

Michael Carlsson, Kanal 75