Inför V75® (drömjackpot): Storvinnaren på Axevalla ringde och var skakis

,

ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog lämnar tips till drömjackpoten på Axevalla på nyårsafton och berättar om Harry Boy-spelaren som vann en stor hög med miljoner på V75® den här helgen för sex år sedan. – Klockan nio på nyårsdagens morgon ringde en kille alldeles skakis och bad om min hjälp

85 miljoner eller kanske 100 miljoner kronor.
Så mycket kan en ensam vinnare raka hem på V75® under nyårsafton då den omtalade drömjackpoten ska växlas ut på Axevalla.
Kanske blir det så att den hittills högsta vinsten på V75 på 67,3 miljoner kronor förpassas till andraplatsen under 2023 års sista dag.
I februari 2010 vann en man 67 miljoner på Axevalla. Samma bana är värd för finalen av V75® WinterBurst där en ensam vinnare enligt beräkningarna får minst 85 miljoner kronor.
– Förmodligen landar jackpoten på över 100 miljoner oavsett som händer omgångarna torsdag och fredag och lördag. Det är så klart ett jäkla intresse kring Axevallas omgång, säger vinnarambassadören Hans G Lindskog.
Hans G berättar om ett minne från nyårsaftonen 2017.
Att två stora system hade kammat hem två tredjedelar av potten stod klart redan samma kväll. Men vem var den tredje vinnaren som hade köpt en Harry Boy på spelhörnan på Hemköp i Växjö. Satsade 96 kronor hade knoppat av sig och blivit 17 miljoner kronor.
– Det här var flera år innan allt spel registrerades och killen hade inte hunnit bli ATG-medlem. Han satt alltså med en skrynklig papperslag som kupong och var lite rädd, säger Hans G Lindskog.
Storvinnaren var en norrbottning på besök i Växjö. Mannen förblev anonym.
Lindskog minns samtalet som det var i går.
– Jag höll på att packa in barnbarnen i bilen där på nyårsdagen då det ringde. Jag hade inte fått tag i den här vinnaren och nu gav han sig tillkänna. En man med go norrbottensdialekt undrade: ”Är det Hans G Lindskog?”. Efter en orolig natt hade det gått upp för honom att papperslappen framför honom var värd en helvetiskt massa miljoner, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.
En fråga svävade i luften efter att vinnaren hade berättat om en omtumlande nyårsafton.
– Vad ska jag göra sa han och jag hjälpte honom då med hur han skulle registrera spelet på ATG. Han hade inte sett loppen men förstod på kvällen att han hade sju rätt när han rättade raden. Jag undrade hur han hade reagerat och han berättade då att han hade gått ut på en kvällspromenad efter tolvslaget tillsammans med sin kvinna. Det var nysnö sa han och jag kände inte marken under fötterna!

Sitter bänkad
Efter torsdagen fortsätter V75 WinterBurst med omgångar fredag kväll på Bjerkebanan i Norge samt med en lördagsomgång i Gävle.
Sedan tar Axevalla vid på nyårsafton med första V75-start klockan 15.00.
– Vi firar hela familjen hemma hos oss i Malmö på nyårsafton. Det är så hedrande som mamma och pappa att barnen ville komma och fira jul här nere. Några stannar över nyår också. Jag kommer att sitta bänkad och se travet både lördag och söndag och det blir en hel del att läsa på, säger Hans G Lindskog.
Vad säger du om omgången på Axevalla?
– Det är förbannat roliga lopp och en del svåra lopp, Jag tycker det nästan ser ut som att det är garanti på hög utdelning.
Bästa spiken?
– I Sylvesterloppet (V75-7) blir Katja Mellkos 15 High on Pepper mycket svår att slå. Men jag garderar där faktiskt. Ber om att få återkomma till det. För när Per Lennartsson väljer att starta 2 Young Andy (V75-2) efter den snöpliga galoppen senast är det omgångens bästa spikförslag för mig. En fruktansvärt fin häst.
Har du något sparlopp?
6 Marabou Brodda är en väldigt fin häst i V75-3, där har Thomas Uhrberg en kanon-Merca. Men hon möter två hästar som jag måste ha med på alla system. Den första är norskan 5 N.Y.Moet, Jens Kristian Brenne tränar och Jorma Kontio kör. Kontio från ett bra läge i ett stolopp med bara nio startande hästar – den här norskan kanske bara vinner. Tredje strecket är mitt roligaste drag i hela omgången! 4 Heroine Darling som Ola Samuelsson tränar får inte folk glömma av den enkla anledningen att det är en fransyska som jag vet att Ola Samuelsson är mycket nöjd med. Inför comebacken har Samuelsson kört två 16-jobb inne på Jägersro och han är jättenöjd med henne, säger Hans G Lindskog.
Hur benar du ut Sylvesterloppet (V75-7), nyårsaftonens stora lopp med ett förstapris på drygt 540 000 kronor?
– Jag garderar storfavoriten 15 High on Pepper där. Kanske tippar jag med hjärtat, Men jag kan inte spela V75 på nyårsafton utan 12 Ferrari Sisu. Glömmer inte hur han blåste till dem när han vann det här loppet förra året. Conrad Lugauer har haft ögonen på det här loppet i princip hela året: Dessutom är det så att en kompis till mig köpte in sig i halva hästen för ett år sedan. Ja, det är tillåtet att spela lite grand med hjärtat också. Ferrari Sisu blir märkligt bortglömd.