Malin Albinsson TR Bild.

Inför V75®: ”Bra formbesked senast”

,

Charliebrown Effe rusade genom klasserna på V75® förra året.
I år har utdelningen inte varit lika bra och hästen har letat efter formen.
– Hästen är i form igen och jag tror på en bra chans på lördag, säger tränarsonen Manuele Casillo

Malin Albinsson TR Bild.


Italienske Charliebrown Effe gjorde sin första start i slutet av april förra året och gjorde succé direkt Han vann plättlätt på ett imponerande sätt och fortsatte av bara farten och vann ytterligare tre segrar och blev en riktig snackhäst. När året summerades hade han vunnit tio lopp på fjorton starter och sprungit in drygt 1,2 miljoner kronor.
– Han har haft en del problem med hälsan i år och vi har haft svårt att få honom i samma form och sedan så tjänade han mycket pengar och tävlar i en tuff klass, säger Manuele Casillo.
I sin senaste starter visade Charliebrown Effe att han är tillbaka igen. Via en stark avslutning i spåren hann han fram till en lätt seger på Axevalla.
– Det var skönt att se honom bra igen. Hästen såg väldigt fin ut och det var ett bra formbesked senast.

Blivit tuffare
På lördag är det inte bara Åby Stora Pris som lockar. Det är även finaler på V75 och Charliebrown Effe jagar segern i Silverdivisionen med en kvarts miljon till vinnaren.
– Det är ett tufft lopp med flera bra hästar som vill och kan vinna. Hästen känns jättefin i träningen och jag tror att han kommer att vara ännu bättre den här gången. Han känns väldigt formstark för dagen. Läget är vi ganska nöjda med och förhoppningsvis blir det tempo på loppet och Charliebrown Effe är en av dem som gör upp om det.
Stall Casillo, med pappa Gennaro som huvudtränare, har även Collier T.T. till start i V75-6.
– Hon har varit riktigt bra i de tre starter hon gjort i Sverige, lite överraskande bra. Hon tävlade i Frankrike i våras och det har varit nyttigt för henne och hon har blivit lite tuffare som individ. Även Collier T.T. känns jättefin i träningen och håller mycket bra form för dagen. Hon har många hästar att runda och det är ingen lätt uppgift hon har, men löser det sig och hon har lite tur med positionerna blir jag inte förvånad om hon dyker upp långt framme.

Joakim Brundin, Kanal 75