Inför V64/söndag: “Han är med och krigar om segern”

,

Rikstravet team SHL är igång.
På söndag i V64 med Grand Slam gör Falco di Quattro första starten för stall Brynäs.
– Jag tror att han är med och krigar om segern, säger tränaren Erik Lindegren.

Stall Karlskronas Sphinx d’Inverne var först ut i Rikstravet och blev tvåa under torsdagen i ett lopp på Kalmartravet. Det innebar 10 000 kronor in och sju poängs ledning för stall Karlskrona i tabellen. På lördag startar stall Malmös Uptothe Chapel på Jägersro och på söndag är det dags för Falco di Quattro i Bollnäs. Det finns i skrivande stund ett fåtal andelar kvar i de två sistnämnda stallen och det lär vara slutsålt inom kort.
– Jag såg precis på internet att det är sex andelar kvar på nätet och så finns det några till hos totomatombuden. Så jag räknar med att det är slutsålt under fredagen, säger Erik Lindegren.

“Är i ett fint skick”
Lindegren är själv ett Brynäs-fan och Gävle-tränaren låter nu en av sina Rikshästar debutera för honom. Det är Falco di Quattro som tidigare har tävlat framgångsrikt hos Tomas Malmqvist och sprungit in drygt 221 000 kronor. Den fyraårige hingsten startar i V64-5 på söndag, vilket är ett amatörlopp och han körs av Tobias J Gustafsson.
– Det verkar jättebra med hästen. Jag har haft honom i drygt två veckor och han kom i full tävlingskondition och var i ett fint skick. Han startade i Kalmar så sent som för en månad sedan. I söndags körde jag 1.17,5 full väg inne på Gävle-travet med 1.16 sista rundan. Då var han mestadels själv också, han hade bara sällskap i början av några som gjorde bilprovstarter. Han kändes fräsch och fin, säger Lindegren.
Varför valde du ut just Falco di Quattro som en av stall Brynås Rikshästar?
– Jag tycker att han har varit ute i stenhårda gäng och inte haft stolpe in. Han borde ha mer pengar att tjäna än de han har på sig och det är upp till mig nu att ta fram det. Det finns bra kapacitet i hästen och han har varit ute i många tuffa lopp, bland annat Breeders Crown-semifinalen och flera andra stora lopp. Sedan hade han även en derbyplats på gaffeln när han galopperade på sista bortre långsidan. Så jag tror att det här blir bra.

Falco di Quattro har spår fyra bakom bilen på söndag. Hur ser du på uppgiften?
– Det är några bra hästar med men jag tror att han är med och krigar om segern. Han står bra inne i löpet, det är en passande proposition och 50 000 kronor i förstapris. Det är alltid svårt med amatörlopp men vi har en kusk som har vunnit många lopp så det blir nog bra med det.
– Hästen är inte jättekvick iväg men i de löp jag har sett så har han gått jättebra till slut. Så vi får ha lite förhoppning om att de gasar den första biten och att vi kan utnyttja det till slut.

“Bra att kombinera trav och hockey”
Lindegren berättar vidare att han precis har gjort klart med stall Brynäs andra starthäst i Rikstravet. Det är Bear By The Day som kommer från Peter Untersteiner. En fyraåring som har vunnit fyra lopp på 18 starter och varit bland de tre främsta i tio av dem.
– Jag tycker att vi har två vettiga starthästar nu så det ska bli spännande. Det viktigaste med det här är att vi får ut hockeypubliken till travet och travmänniskor till hockeyn. Att vi kan utnyttja varandra och få större intresse. Jag är själv Brynäs-fan och det passar bra att kombinera hockey och trav för min del, menar Lindegren.

Skänkte bort hästen till frun
Erik Lindegren har ytterligare en häst till start i V64 med Grand Slam på söndag. Det är Emerald Boko som har lottats till spår tolv i avslutningen.
Emerald Boko (V64-6) är en kapabel häst som det har strulat för hela livet. Han har haft samma ägare som Bolt Boko, jättebra grabbar, men de gav bort hästen till min fru nyligen och köpte två nya unghästar istället. De tyckte att det fick räcka med strul och ville satsa på bättre hästar istället. Detta trots att Emerald Boko vann för tre starter sedan.
– Det verkar i alla fall bra med hästen, han är fint i ordning nu, men han springer och kränger lite och det var bra att få bricka tolv. Vi får hoppas att de kör fort där framme och att vi kan köra en trudelutt till slut

Michael Carlsson, Kanal 75