Inför V64/jackpot: Tips mot Grand Slam-miljonerna

,

Fattar du galoppen?
Då finns chansen att vinna tio miljoner kronor på söndag.
V64 med Grand Slam kommer till invigningen av Bro Park.
– Det är en oerhört intressant spelomgång, säger banans tipsexpert Erik Ivares.


Ännu har ingen lyckats bli ensam med sex rätt på V64 en söndag.
Kanske blir Bro Park banan som fixar den första Grand Slam-utbetalningen på tio miljoner kronor.
Men bara att få sex rätt kan ge en bra sudd då omgången är förstärkt med 1,8 miljoner kronor i jackpotpengar.
För Bro Parks tipsexpert Erik Ivares är det ytterligare en krydda till söndagens festliga invigning av den nybyggda arenan.
– Det ska verkligen bli spännande tävlingar och dessutom är det ju ingen som vet hur banan kommer att reagera på allt regn som kommit senaste dygnet. Det är en osäkerhetsfaktor som kan tala för hög utdelning, säger Ivares som nedan delar med sig av sina funderingar inför V64-omgången:

V64-1
“5 Dolly Dagger blir storfavorit och vinner normalt. Det enda frågetecknet är om distansen är för lång, men hon stannade inte över 1 600 meter i Dubai mot betydligt bättre hästar än så här. Hon är startsnabb och kommer att ridas offensivt, att gräsbanan inte satt sig riktigt och är lite stum borde bara vara gynnsamt. Jag spikar, den som vill gardera tar med segervana 9 Cordelia och jockeyförstärkta 3 Pocahontas Face.”

V64-2
“Jag tror hårt på 10 Red Turtle. Hästen står fortfarande som hingst i programmet, men har gjort två starter som valack och visat klar uppryckning. Han har visat motsvarande formtal 86-87 på Longchamp i Paris och står nu med 78. Dessutom får han viktlättnad trots en mycket skicklig jockey i Ana O’Brien. Det är en rolig spik, motbuden är 9 Davicii och 1 Dutch Heart.”

V64-3
“Här har jag ett av omgångens roligaste drag i 4 Red Caviar. Hon har fått ett lopp i kroppen och är mycket bättre på gräs. Det är en häst som kan betydligt bättre än sitt nuvarande formtal när hon tävlar på topp, dessutom med en vass jockey. Att tränaren ligger lågt gör att vi kan få 20 gånger pengarna. I övrigt är det ett väldigt öppet lopp där jag förordar rejäl gardering.”

V64-4
“Här kommer ett annat spikbud i 3 Suspicious Mind som är bästa hästen och dessutom fått betydligt bättre utgångsläge än sina värsta konkurrenter. Han kommer att sitta långt framme direkt, medan motbuden 12 All or Nothing, 14 Beautifort Twelve och 15 Amarillo Starlight alla riskerar positionsproblem och en vid sväng. ”

V64-5
“Det naturliga är att tro på 3 Ragazzo och 6 Easy Road, men jag tycker att det finns flera roliga skrällbud. Mest intressant är Rune Haugens nyförvärv 1 Old Fashioned som bara rusade i ledningen och inte var hanterbar i första starten här uppe. Han borde vara betydligt bättre med genomköraren och Rune lärde sig mycket av det loppet. Han kommer att leda mycket länge. Två riktigt Grand Slam-rysare är snabbe sydafrikanske importen 10 Varlo och 4 Giftorm som tränat vasst inför det här.”

V64-6
“Tyske gästen 11 Diplomat är motiverad favorit. Han har vunnit i bättre sällskap än det här och jag pratade med tränaren Mario Hofer i veckan som sade att hästen klarar alla bantyper och underlag. Men jag vill gardera. Niels Petersen är väldigt optimistisk med 10 Icecapada. 5 Avon Pearl blev störd i Köpenhamn senast och tappade segern på det. Sedan är jag inte främmande för att Benny Andersson kan få sin efterlängtade seger i Stockholms Stora Pris med 6 Berling som är startsnabb och lättplacerad.”

Robin Johansson, Kanal 75