2016 och 2017 blev det seger – i fjol torskade Bold Eagle knappt.
Inför årets Prix d’Amerique har tränaren ändrat träningsupplägg för den franske travstjärnan – som tränar oftare och snabbare men inte lika länge.
– Jag tror att han tycker bättre om det här, säger Sébastien Guarato.


Bold Eagle är det stora hemmahoppet i Prix d’Amerique. Hingsten jagade i fjol ett äkta hattrick i världens tuffaste travlopp men blev snuvad av svenske Readly Express som kontrade ut den franske travkejsaren.
– Vi var besvikna när han inte vann. Han fick ett bra lopp och hade greppet på Readly Express, innan han kontrade. Men med tanke på att förberedelserna det vintermeetinget inte hade varit optimala var det ändå bra. Trots sina problem inför visade han verkligen att han är en champion, säger Sébastien Guarato.
Förra vintern radade tidigare segermaskinen Bold Eagle upp andraplatser och det blev silver i sex raka lopp: Masters-finalen, Prix du Bourbonnais, Prix de Bourgogne, Prix de Belgique, Prix d’Amerique och Prix de France.
Denna vinter har det varit mer blandat: Prix de Bretagne (fyra), Prix du Bourbonnais (sexa) och Prix de Bourgogne (etta).
– I Prix du Bourbonnais fick han ett väldigt hårt lopp och jag tror att det var en nyttig urblåsare för honom.
Vad kände du efter segern i Prix de Bourgogne senast?
– Vi var jätteglada, både över insatsen och segern. Dessutom var vi nöjda över att han inte fick något tufft lopp. Vi fick ett bra rygglopp, hade tur som fick lucka, sen avslutade hästen otroligt snabbt över upploppet.

“Finare, starkare och spänstigare”
Sébastien Guarato låter nöjd med sin stjärna och han menar att Bold Eagle är bättre denna vinter.
– Han är i bättre form rent generellt. Han känns finare, starkare och spänstigare. Allt är precis som det ska. Jag känner mig mycket mer förhoppningsfull i år än förra året. Får han ett bra lopp kan han absolut vinna, lika gärna som han kan bli trea. Men barfota runt om i Prix d’Amérique tror jag att han kommer att bli en allvarlig faktor.
Vilka är dina huvudkonkurrenter, vad oroar dig mest?
– Jag är i första hand rädd för Readly Express och Belina Josselyn. Bird Parker… Det är mina tre värsta motståndare. Bland de yngre är det min egen Eridan. Carat Williams är också en väldigt bra häst. Det kommer att stå mellan sex-sju hästar.
Vilka förväntningar har du på dina andra fyra Prix d’Amerique-hästar?
Eridan visade verkligen sin klass i Prix de Belgique. Han blev femma, men avslutade väldigt kraftfullt. Han har mycket kvar att ge och jag tror att han kan vara bland de fem främsta i Prix d’Amérique.
Carat Williams älskar högt tempo, han fick ett snällt lopp senast och kan också vara bland de fem främsta i Prix d’Amérique. Billie de Montfort och Valko Jenilat kan vara sexa-sjua om de får det perfekta loppet.

Kanal 75

Publicerad januari 25, 2019 17:44 via Kanal75

Dagens tävlingar