Inför GS75: Utmanar dagens största favorit

,

Helt under isen senast men det finns en trolig förklaring.
På söndag ska hon vara tillbaka på sin högstanivå.
Hemmahästen Classic Gal utmanar GS75-omgångens största favorit.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Classic Gal (GS75-3) visade härlig inställning när hon i sin näst senaste start stred som en tiger i ledningen. Hon såg slagen ut vid upploppets början men vägrade ge sig och när mållinjen skars hade hon kontrat till seger.
– Det är få hästar som klarar att göra så. Jag tycker att det har varit lite frågetecken för hennes inställning tidigare men näst senast var hon riktigt bra, säger hästens tränare och ägare Dan-Åke Olsson.
Med den insatsen i åtanke är det femåriga stoet ett tidigt segerbud i söndagens lopp. Hennes senaste starten är emellertid ett stort frågetecken. Då stod hon inte alls att känna igen när hon tidigt kastade in handduken efter ett lopp i fjärde par utvändigt och kom i mål som sista häst, en bra bit bakom övriga.
– Vi har kollat upp henne efteråt, halsen och allting, och det finns inga fel på henne. Och hon känns jättefin i träningen. Så den enda förklaringen jag har till den senaste insatsen är att hon helt enkelt inte trivs på Jägersro. Hon har startat där en gång tidigare och då uppträdde hon exakt likadant.

Lika bra som vid segern
Söndagens GS75 avgörs på Kalmartravet och där brukar Classic Gal göra bra ifrån sig. Två segrar på åtta försök och aldrig sämre än fyra i felfritt lopp är hennes facit på hemmabanan. Hon hade dessutom flyt i spårlottningen när hon drog spår sex och fick värsta konkurrenten på pappret och GS75-omgångens största favorit, Moncler Bo, utvändigt om sig.
– Jag har inte alls koll på vad hon möter men allt är som det ska och jag tror inte att hon kommer vara sämre än när hon vann och var bra i Kalmar näst senast. Hon är naturligt startsnabb och vi kör framåt. Det spelar inte så stor roll för henne om hon går i ledningen eller i ryggar men skulle vi komma till ledningen kör jag där. Hon är en häst som borde ha mer att hämta framöver.

Ola Johansson, Kanal 75