Rovaniemen Ravirata.

Inför GS75®: ”Tycker verkligen om att tävla på isen”

,

Selmer I.H. visade toppform i Finland senast.
Nu hoppas tränaren Gabriella Laestander på en fullträff även på Grand Slam 75®.
– Jag tror att han vinner på söndag, han är i strålande form, säger tränaren Gabriella Laestander.

Rovaniemen Ravirata.


När den flerfaldige miljonären Selmer I.H. startade senast på Grand Slam 75® gjorde han det som stor favorit, men kom aldrig ifatt jätteskrällen Mr Golden Quick som ryckt åt sig flera längder som Selmer I.H. inte lyckades plocka in. Efter det har han vässat formen ytterligare med en seger i finska Pori.
– Selmer I.H. var jättebra senast och vann efter att ha fått trava utvändigt ledaren hela loppet. Det blev enkelt och han behövde inte gå i botten. Kusken var nöjd med honom och det såg väldigt bra ut från sidan. Förlusten näst senast på Boden var lite snöplig, men hästen gjorde ändå ett bra lopp och hade lite strul med positionerna, säger Gabriella Laestander.
På söndag är det Skellefteå som arrangerar GS75 och det blir isbana vilket Selmer I.H. gillar.
– Ja, han tycker verkligen om att tävla på isen. Han får riktigt fäste och det flyter bra för honom på det underlaget. Hästen känns jättefin i träningen och jag har inget att klaga på till den här starten.
Vad tror du om segerchansen?
– Det ser bra ut på förhand, han har ett bra spår och möter hästar som han brukar besegra och visst tror jag på en mycket bra chans.
Stallet har även 6 Lavicii Boko till start i GS75-4 som också visat toppform på slutet.
– Han har varit bra och blir bättre och bättre hela tiden och utvecklas hela tiden. Näst senast så fick han ett ganska tungt lopp i spåren och fullföljde bra. Senast kom han till ledningen och vann bekvämt. Han känns fin efteråt.
Vad tror du om hans möjligheter att vinna?
– Han är ganska startsnabb och det behövs nu när det är kort distans och han borde ju få en vettig position. Jag kan inte motståndet så bra, men jag har en häst i form som känns fin och får ses som en outsider.

Joakim Brundin, Kanal 75