Johan Svensson åker till Solvalla på söndag med två formstarka hästar. Malin Albinsson, TR Bild.

Inför GS75®: Till Solvalla med formstark duo

,

Efter att ha förlorat stallets stjärna Farlander Am ser Johan Svensson framåt igen.
Halmstadsamatören reser till Solvalla på söndag och har en formstark duo med på Grand Slam 75®
– Jag tycker att Don’t Be Shy har en lämplig uppgift och ska slåss om segern, säger Johan Svensson.

Johan Svensson åker till Solvalla på söndag med två formstarka hästar. Malin Albinsson, TR Bild.


I våras hände det som inte får hända.
Johan Svenssons stjärna Farlander Am skadade sig allvarligt i hagen, så illa att hästen fick avlivas.
Nu har Halmstadsamatören laddat om och ser ljust på framtiden och hoppas få fram en ny stjärna.
– Visst var det tunga veckor efter att det hade hänt, men han finns alltid med på något sätt. Det är sannerligen inte lätt att få fram en ny Farlander Am. Han var speciell på många sätt och det är klart att man tänker ofta på honom. När man är ute och kör så blir det lätt att man jämför hästarna med honom. Jag är en positiv människa och älskar det jag gör och ser framåt med tillförsikt.
Johan och sambon Anna Erixon har ett tiotal hästar för tillfället och lite unghästar på väg.
– Det ser bra ut och jag tycker att hästarna presterar jämnt och säkert. Vad det gäller de yngre förmågorna så ser det också spännande ut och vi tycker det ser mycket intressant ut framöver.

Stora förväntningar
I våras handlades treårige Michelot på auktion och för några veckor sedan köptes även fyraårige Kuyt.F Boko och det är hästar om Johan har stora förväntningar på.
– Det är fantastisk roligt att få ha sådana hästar att jobba med. Michelot har varit lite stressad och jag har medvetet tagit det ganska lugnt med honom. Han ska starta i mitten av november i Kalmar och sedan blir det nog bokslut. Det finns mycket i honom och nästa år blir intressant. Kuyt F.Boko är lite sliten för dagen, han har varit igång länge och har även fått resa en hel del. Nu får han gå i hagen ett tag innan vinterträningen drar igång. Han har mycket ogjort ännu och även han går mot en rolig säsong nästa år.
På söndag drar Halmstadsamatören till Solvalla och GS75® med två trotjänare.
– Don’t Be Shy (GS75-4) är en jättefin häst som inte riktigt har levererat som jag hoppats och trott hon skulle göra. Nu har hon mött tufft motstånd hela tiden och fått traggla en del i spåren också och jag tror att det har satt sig lite mentalt. Hon känns jättefin och den här uppgiften ser lämplig ut på förhand. Jag har stor respekt för Georgia Am som sett jättefin ut på slutet och ett lopp i rygg på henne vore önskescenariot. Klaffar det för Don’t Be Shy blir jag inte överraskad om hon är med och slåss om segern. Jag kommer att ändra till ett norskt huvudlag den här gången, det var ett tag sedan hon tävlade med det och hon tänder till lite extra då.
– Mahara Gutha (GS75-5) är väldigt jämn och säker. Hon är inte så snabb från start och hamnar lätt lite långt bak och är missgynnad när det inte är fart på loppet. Distansen den här gången är en klar fördel och skulle dom köra i högt tempo i täten så finns chansen och Mahara Gutha kan vara en outsider.

Joakim Brundin, Kanal 75