Inför GS75®: Roséns talang jagar tredje raka

,

Gävletränaren Tomas Rosén har fått fram en reklamhäst.
På söndag i GS75® på Bollnästravet jagar Kattens Moddy tredje raka segern.
– Han har gjort det bra och jag tror givetvis på honom igen, hälsar Tomas.

Den det handlar om är nyblivne fyraåringen 5 Kattens Moddy (GS75-5) som kommer från två övertygande kallblodstriumfer i Bollnäs respektive Gävle. Extra kul för Tomas förstås då han är ägare, tränare och uppfödare till valacken som har B.G.Modde som pappa.
– Jag håller till på en gård utanför Tierp och koncentrerar mig på unghästar. Jag har 22 ettåringar och 30 tvååringar, berättar 52-åringen, som för dagen har drygt tio starthästar som totalt innehåller 67 hästar på träningslistan.

Tvåa i debuten
Kattens Moddy inledde sin karriär på hemmabanan Gävle i slutet av juni där han debuterade med en andraplats som eventuell 223-oddsare (!) från 20 meters tillägg. Efter det följde ytterligare åtta lopp där han gjorde fina insatser utan att lyckas sätta pricken över i:et.
– Han svarade för många fina lopp, men vi körde medvetet lugnt med honom för att bygga upp psyket och att han skulle spurta till slut, berättar Tomas och fortsätter:
– Tydligen var det rätt medicin för utvecklingen kom i december.

Två raka segrar
Där blev det tre starter.
Först kom han tvåa från dubbla tillägg i Gävle där han noterade 1.29,1/2180 meter som en dryg 70-oddsare.
Första segern bärgades sedan på Bollnäs där han vann från utvändigt ledaren på 1.31,2/2140 meter autostart.
– Han mötte äldre hästar men tågade bara ifrån dem när jag begärde lite av honom. Det var en härlig känsla och det fanns krafter kvar i mål, myser Tomas.
I elfte och sista starten under 2020 blev det också seger på hemmabanan Gävle över sprinterdistans där Kattens Moddy kom i mål på 1.28,8/1660 meter.
– Jag satt i fjärde ytter och attackerade 900 kvar i tredjespår. 600 meter kvar satt jag i ledningen och sedan tågade han bara undan enkelt till slut. Då imponerade han även på mig

Jagar tredje raka
På söndag jagar B.W.Modde-sonen tredje raka segern då Tomas styr kosan till Bollnäs för att vara med på GS75 i ett kallblodslopp som är stängt vid 225 000 kronor.
– Det blir lite täta starter, men han verkar fortsatt pigg och glad och är under kraftig utveckling. Han fick ett bra spår och har visat att han klarar av att gå både utvändigt ledaren och bakifrån. Det är klart att jag tror mycket på min häst igen, deklarerar Tomas
Hur går han utrustad?
– Det är skor och öppet huvudlag. Där finns lite att göra framöver, men det väntar vi med.
Hur ser du på fyraårssäsongen som kommer för Kattens Moddy?
– Tanken är att han ska göra en start i månaden och vara med i Sleipner cup där finalen går på Romme i juni. Går allt bra och han fortsätter att utvecklas i den här takten hoppas jag att han finns med i derbyfältet i Östersund i juli. Det vore en höjdare, slutar Tomas.
Ett första avstamp mot derbyt sker på Bollnäs på söndag.
Då ska konkurrenterna få se vilket lös det är i Kattens Moddy.

Joakim Brundin, Kanal 75