Inför GS75® (jackpot): Petter har den starkaste hästen

,

Efter några starter på V75 möter starke Always Face ett lite enklare motstånd. Formen ser ut att hålla i sig och planerar Gävletränaren Petter Lundberg planerar en offensiv i inledningen av söndagens Grand Slam 75® i Tättvik. – Han kan göra mycket själv den här hästen.

Rättvikstravet står som värd för Grand Slam 75 en söndag med 3,7 miljoner kronor extra i potten.
I inledningen blir femårige valacken Always Face klar favorit efter några fina insatser i sommar och höst i hetluften i V75.
Sedan i januari har Petter Lundberg varit Gävletränare och resan till Rättvik görs med en häst i lasten – stallets för dagen bästa häst 6 Always Face (GS75-1) som vann ett klass II-försök i Skellefteå i somras efter en styrkeuppvisning.
Femåringen har fortsatt att leverera bra i V75 sedan dess utan att få vinna.
– Han kan göra mycket själv och när det är såna lopp som i Skellefteå är det ju bara att vandra i spåren utan problem med den här. Han var bra på Bergsåker och även i Örebro gången innan då vi blev hängande i spåren. I Sundsvall senast hamnade jag sist och när alla satt i andraspår testade jag invändigt. Luckan kom lite turligt i sista sväng och han spurtade jävligt bra till fjärdeplatsen, berättar Petter Lundberg.
Ingen fara med formen alltså?
– Det tror jag inte. Han har visat toppform länge den här och det handlar ju om en bra häst. Om banan blir bra kör jag nog barfota fram den här gången. Skulle det behövs skor gör det inte så mycket. Skor hade vi på Bergsåker så det var inga bekymmer, han kunde springa fort med skor också.
Vad säger du till spelarna inför dagens start?
– Det blev ett femtespår då en ströks innanför oss och det blev bättre. Planen är att vi söker oss framåt. Min är lite ojämnt startsnabb så vi får se hur det går efter bilen. V har en plan om att försöka komma med i V75-finalerna annandag jul och efter det ta ett snack med ägaren om fortsatt matchning, säger Petter Lundberg.

KLICKA HÄR för mer stallsnack inför GS75