Hallå där…
Marcus Lindgren, som med sex av tolv hästar i loppet verkar minst sagt sugen på att ta hem Deutschland Cup, när GS75 på söndag avgörs i Hamburg.

– Både ja och nej. Det här är ju ett insatslopp där det ingår två lopp, Grosser Preis von Deutschland och detta som är stängt vid 50
000 Euro. Dessutom finns ett consolation där det inte brukar vara det allra skarpaste motståndet, och där skulle tre av hästarna egentligen ha varit med. Men när det blev inställt fick de vara med i det här loppet istället. Därav den lite märkliga matchningen, förklarar Halmstadtränaren.
Har du ens varit i närheten av att ha så många hästar i ett lopp hemma i Sverige?
– Det kan jag inte tänka mig. Är det något utom Tarzan (Solvallatränaren Stefan Melander reds.anm.) som har varit det?
Om vi ska gå igenom din sextett, vad säger du om hästarnas dagsstatus och segerchans?
– 1 Appreciated är en häst som började väldigt bra som tvååring och sedan stagnerade. Nu är han bra igen men han har fått helt fel löpningsförlopp på slutet. Han ska gå på kortspeed men har flera gånger fått gå i tredjespår utan rygg sista varvet. Han skulle egentligen ha varit med i consolation så han är uppanmäld men det ska ändå blir intressant att se hur han står sig från ett perfekt läge.
– 2 Dats So Cool var väldigt bra som treåring innan han blev rejält sjuk på hösten. Han har haft svårt att hitta tillbaka men har nu varit väldigt bra i de senaste tre starterna. Äntligen har han fått ett bra utgångsläge och vi har siktat på det här loppet hela tiden. Jag tycker att han är den som ska rankas först av våra hästar i loppet. Normalt sett räcker han långt i sin klass.
– 5 Setauket har väldigt hög kapacitet men är en stor gänglig häst som har haft fräschörproblem. Jag tycker att vi har hittat nya växlar på honom i träningen på sistone, och vi har hela tiden siktat på det här med honom. Han är väldigt startsnabb och tar sig förbi Dats So Cool i startrusningen.
– 8 Captain Simcoe har också hög kapacitet men krånglar ofta till det för sig. Erik (Adielsson) trodde att han satt med vinstkrafter senast på Solvalla och började backa med honom, men då blev hästen sur och tappade en möjlig vinst på det. Jag är inte säker på var jag har honom men han har kapacitet att slå de här hästarna om han fungerar.
– 9 Major Tallmadge har haft fräschörproblem och gjorde comeback för någon vecka sedan i ett lite för tufft lopp där han galopperade. Ulf Ohlsson tog på sig galoppen och sa att han kört för hårt i fel läge. Med lopp i kroppen ska han vara bättre nu men han är uppanmäld och vi är nöjda om han tjänat fina pengar.
– 10 Wisdom Teacher är nog den som i grund och botten är mest kapabel av våra hästar i loppet, men han har svikit kapitalt i år. Vi började om med honom från grunden för några månader sedan och nu tycker jag att han börjar vara så som han ska vara. Han tränar väldigt bra och vi gör en del intressanta förändringar på honom. Men jag ligger ändå lågt tills han visat att han fungerar i lopp.
Vilka är dessa intressanta förändringar?
– Han kommer gå med helstängt huvudlag och rycktussar för första gången. På de andra gör vi inga speciella ändringar.
Du startar även din norske kriterievinnare 9 Stoletheshow (GS75-7) i huvudnumret, Grosser Preis von Deutschland. Hur är läget med honom och vilka möjligheter tror du han har i loppet?
– Med honom har vi haft två stora “targets” i år – norskt derby och det här – så nu är det dags att vara bra. Han var senast ute i europaderbykval (tvåa bakom Lewis Ale reds.anm.) men vi valde efter viss tvekan att avstå finalen och ta det här loppet. Vi fick ingen drömlottning men skulle det lösa sig lever förhoppningarna i det här gänget. Han möter ingen häst som vi inte tror att han kan slå.
– Han kändes väldigt bra i senaste jobbet och jag tror att formen ska vara riktigt bra. Läget är som sagt chansartat men om det löser sig är han garanterat med i striden.
11 Coram d’Inverne GS75-2?
– Han har inga startpoäng men är inte alls så tokig och får åka med nu när vi har plats i transporten. Han har haft en väldigt otur och är också väldigt speciell. Det har varit omstart fyra-fem gånger för honom och då laddar han ur. Så var det även senast. Jag har ingen aning om vad han möter men han är den i loppet som har tjänat mest pengar och har bäst rekord. I normal klass kan han nog vara med.
Det är jackpot på GS75-spelet och det beräknas ligga fem miljoner kronor i sjurättspotten. Vilka av dina hästar ska spelarna strecka i första hand?
– De ska strecka Dats So Cool och Stolethehow som båda har visat att de är stabila och i toppform. De borde höra till dem som har bästa chans att vinna sina lopp.
Hur firar man eventuella framgångar i Hamburg?
– Jag gillar egentligen att fira innan, det är en bra mental grej att på förhand ställa in sig på att det ska gå bra, men i och med att det är SM på Åby dagen innan åker jag ner först på söndag morgon. Så det är väl personalen som får ha förfest i Hamburg på lördag.
Då får vi hoppas att hästarna ger er en festlig söndag också. Tack för pratstunden och lycka till med Hamburgäventyret!
– Det var så lite. Tack!

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerad oktober 9, 2019 13:53 via Kanal75

Dagens tävlingar