Lars Jakobsson/TR Bild.

Inför GS75® (jackpot): Dunders heta högprocentare

,

Topp två i 82 procent av loppen.
Det är facit för den kapabla duo som Robert Dunder på söndag tar ut i GS75® på Gävletravet.
– Jag åker dit med två fina hästar och vi får se hur långt det bär, säger Bergsåkertränaren.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Fem segrar och tre andraplatser på tio starter. Oktan Håleryds (GS75-1) resultat går inte av för hackor. På söndag kan framgångarna fortsätta för femåringen, som har gjort två starter efter ett längre tävlingsuppehåll.
– Han fick hjärtmuskelinflammation på grund av att han inte fick ordentligt med luft. Det blev halsoperation och det känns väldigt skönt att han har kommit tillbaka, säger Robert Dunder.
I första starten efter uppehållet blev det enkel seger från ledningen och gången efter spurtade hästen starkt till andraplatsen.
– Han var fin vid segern men senast var jag kanske lite besviken. Det blev i och för sig inget riktigt lopp och det gick väldigt fort till slut. Han såg i alla fall fin ut, men han är ingen häst som “tar ihjäl sig”. Därför blir det rycktussar för första gången på söndag. Jag har provat det hemma och han blev väldigt pigg när jag ryckte dem.
Oktan Håleryd skulle ha startar på V75 i januari men ströks ur startlistan.
– Han trampade sig lite och fick stå över det loppet, men det är läkt och allt är bra med honom nu.
På söndag är det spår sex bakom startbilen över 1
640 meter som gäller.
– Distansen är kanske lite väl kort egentligen, men läget är bra och jag har en häst som är på väg uppåt och som inte har fått visa vad han kan. Jag tycker att om han tävlar som han bör göra ska han absolut ses med goda möjligheter i det här loppet.

“Med och göra upp om segern”
Den andra hästen som bidrar till ingressens fina procentsats är Didicoy (GS75-5). Hon har efter sju lopp tagit tre segrar och lika många andraplatser. Till skillnad från stallkamraten har hon också dokumenterat fin tävlingsform. Så sent som i förra veckan gick hon i mål med sparade krafter som tvåa från positionen i rygg på ledaren.
– Det gick väldigt fort till slut och hon kunde inte springa så mycket fortare än hon gjorde. Men hon var inte trött i mål, så det blev ett bra lopp inför det här.
Den här gången är förutsättningarna för det femåriga stoet spår fyra i volten från 20 meters tillägg över medeldistans.
– Startspåret är inget bekymmer. Hon har gjort väldigt få misstag i sitt liv och som det känns är hon i bra ordning. Det klart att jag måste tro att hon kommer vara med och göra upp om segern hon också.

Ola Johansson, Kanal 75