Malin Albinsson, TR Bild.

Inför GS75®: Hoppas på nytändning i Kalmar

,

På söndag avgörs Grand Slam 75® på Kalmartravet.
För banans senaste tränare skulle en seger smälla högt.
– Jag har två hästar till start och bägge ska ses med chans, säger Tomasz Wisniewski.

Malin Albinsson, TR Bild.


Tomasz Wisniewski har hållit på med hästar i stort sett hela sitt liv. För knappt tio år sedan valde han att ta jobb i Sverige efter några år i Italien. Han valde Kalmar och jobbade för bland annat Klaus Kern som då var Kalmartränare och sedan blev det en sejour hos Susanne Jansson på Mantorptravet. 2017 valde Wisniewski att bli sin egen och plockade ut proffslicensen och blev tränare på Mantorp.
Tomasz Wisniewski förknippas med Catch My Love som han tränade som fyraåring och stoet tillhörde den bättre halvan i kullen och tog sig till final i både Derbystoet och Breeders´ Crown.
Efter hennes glansdagar har det gått lite grus i maskineriet och det där riktiga lyftet har inte infunnit sig.
– Det har gått lite tungt, framför allt det senaste året har varit jobbigt. Jag flyttade till en gård en bit utanför Mantorp och det visade sig vara ett felval. Jag fick lägga ner mycket jobb på att få vettiga banor att träna på och det blev inte som jag hoppats.
För att få fart på rörelsen igen valde han att göra en förändring och valet att bli Kalmartränare var inte så svårt.
– Jag behövde en nytändning och Kalmartravet har allt man kan önska sig i träningsväg och sedan är Kalmar en mycket trevlig stad. Det känns bra så här långt och hästarna ser också ut att trivas och det hoppas jag ska visa sig inom kort.

Två segerbud
På söndag är det hemmabanan Kalmar som kör GS75® och Tomasz Wisniewski har två hästar till start och bägge ska ses med segerchans.
– 5 Oskar Run (GS75-4) har inte haft turen med sig på slutet. Jag tror att han vinner lopp inom kort. Näst senast satt han fast med krafter kvar i ett tufft V75-lopp. Senast blev det galopp med krafter kvar i sista sväng. Det gick fort i det läget och kusken fick korrigera honom och då blev det tyvärr galopp.
Hur ser du på den här uppgiften?
– Hästen känns fin i träningen och lång distans är inget negativt. Han möter bra motstånd och det finns väl inte så lätta lopp numera. Skulle det klaffa för Oskar Run så blir jag inte förvånad om han är långt framme.
– 4 Bases Loaded (GS75-5) är en jättefin häst som jag hoppas en hel del på. Han är bara fyra år och utvecklas hela tiden. Jag var nöjd med insatsen senast och han känns som han ska i träningen.
Hur ser du på hans segermöjligheter?
– Jag kan väl inte alla konkurrenter, men det ser bra ut för hans del. Han har ett bra spår och bra kusk och hästen är bra för klassen och jag tycker att jag kan vara optimist.

Joakim Brundin, Kanal 75