Inför GS75®: Hoppas inleda året som det förra slutade

,

Bollinger Bishop avslutade fjolåret med en enkel seger. På söndag när GS75® avgörs på Umåker kan han inleda året med seger. – Jag tror på en bra chans. Hästen känns jättefin, säger tränaren Maria Bodin.

Avslutningen på fjolåret lär inte Maria Bodin glömma i första taget. Hennes Bollinger Bishop vann V75® på juldagen tillsammans med kusken Sandra Eriksson och var den häst som satte fart på Erikssons show på Umåker när hon vann ytterligare tre lopp på det stora streckspelet.
– Det var en fantastisk känsla och det största jag upplevt inom travet. Jag har fött upp Bollinger Bishop och det var faktiskt första segern på V75 för mig. Att vinna med en häst som man varit med hela vägen är stort, säger Maria Bodin.
Boden-amatören har alltid varit intresserad av hästar och började rida i tidig ålder.
– Hästar har alltid funnits i mitt liv och som liten bodde jag nära Lars Marklund. När jag var 14 år så var jag hos honom på lov och helger och det var då som travintresset tog fart på allvar och sedan har det bara rullat på.
För dagen har Maria Bodin elva hästar som behöver daglig tillsyn.
– Jag har nio hästar som tränas och två fölston och det tar givetvis mycket tid. Min sambo har en entreprenadfirma och hjälper till när han kan och jag hjälper honom med en del pappersarbete. Det är full fart hela tiden.

Ser inte ut att vansläktas
Stallets bästa häst hittills är Patricia Bishop som vann 25 lopp och sprang in 1,1 miljoner kronor.
– Det var en väldigt tuff häst. Hon fick ofta jobbiga lopp, men kämpade alltid väl. Tyvärr fick hon inte vinna på V75 trots flera försök, hon var tvåa en gång. Hon blev sjuk i våras och det gick inte att rädda henne och det var tungt förstås. Vi har två ston efter henne och hoppas vi kan avla vidare på dem.
Patricia Bishops första avkomma är Bollinger Bishop och han ser ut inte ut att vansläktas. På söndag jagar han sin tredje raka seger när Grand Slam 75® avgörs på Umåker.
– Han känns fortsatt jättefin i träningen och var inte speciellt trött i mål efter loppet senast och det var säkert nyttigt för hans självförtroende, det känns så i alla fall.
Har Bollinger Bishop alltid lovat mycket?
– Jag, det får jag nog säga. Det som har varit problemet med honom är att han varit lite nervig och lagt bort en hel del kraft innan loppen. Vi kastrerade honom som treåring och han har successivt blivit bättre och bättre. Jag att han har landat på slutet och är som en komplett tävlingshäst.
Vad är hans bästa egenskaper?
– Jag tycker att han är allround. Han har ett väldigt effektivt trav och fin inställning.
Är han snabb från start?
– Han kan öppna bra, men jag tror inte att han är någon het spetskandidat den här gången. M.T.Rick Nash är snabb och han har ett bättre läge. Nu tycker jag att Bollinger Bishop kan bli lite väl bekväm i ledningen och är minst lika bra i ryggar.
Han ser ut att bli favorit, är det rätt?
– Jag tror på en bra chans även om hästen går upp lite i klass då han tjänat snabba pengar på slutet. Samtidigt tror jag att han har en del utveckling kvar i sig och är bra för klassen än så länge.