Senast vann han den tunga vägen.
Den här gången tror tränaren att han kan vara ännu bättre.
Räkna med hemmahoppet Derby Simoni i söndagens GS75 på Kalmartravet.

Spelarna var inte riktigt med på noterna när Derby Simoni (GS75-1) i lördags mosade konkurrenterna från positionen utvändigt om ledaren. Till tolv gånger pengarna stegade han ifrån motståndet och vann närmast överlägset.
– Han var grym faktiskt. Jag låg lite lågt innan loppet för jag misstänkte att det skulle bli tredje- fjärde par utvändigt. Men han är mest stark fortfarande så dödens blev bra, säger fyraåringens tränare Thomas Madsen.
Att anmäla till ny start bara åtta dagar efter ett tungt lopp är ingen självklarhet. Men Derby Simoni vann på lätta hovar och kom ur loppet på bästa sätt.
– Han åt och drack bra efter loppet och var mjuk och fin när jag kände på honom tidigt i måndags före anmälningarna, så jag anmälde igen. Han var fin när jag joggade honom på slingan i går (onsdag) också så allt är bara bra.

Lottades till önskespåret
Söndagens framträdande på hemmabanan blir Derby Simonis tredje efter uppehåll och Thomas Madsen tror att hästen kan ha klättrat ytterligare på formstegen.
– Det där är alltid svårt att säga och är han lika bra som förra gången är jag fullt nöjd, men rimligen borde han vara ännu lite vassare. Han har gått mycket tung träning i vinter och då brukar det ta ett par starter innan spänsten är där.
Startspåret är ytterligare en sak som talar till Derby Simonis fördel. Från ett så kallat springspår på tillägg har han goda chanser att komma före på pappret värste konkurrenten Raja Piraya och Robert Bergh.
– Han öppnade inte något speciellt från spår två i volten i höstas men höll upp ledningen ett par gången från innerspår i början av karriären. Hade jag fått välja spår hade jag valt det han fick för det känns som att nyckeln till att vinna kan vara att komma före “Bergharn”. Jag inbillar mig att den som är först fram av våra två har goda möjligheter att få överta ledningen.
Precis som senast ska Derby Simoni tävla utan skor på hovarna och Thomas Madsen hymlar inte med att han tror på sin häst.
– Det finns ingenting som talar emot att han ska göra en bra insats och jag måste tro på väldigt god chans.

“Tränar ruggigt starkt”
Kalmartränaren har ytterligare två hästar med inom ramen för GS75 och om Derby Simoni tillhör kategorin “heta segerbud” får hans stallkamrater sorteras in under “miljonrysare”.
J.A.Connie Bell (GS75-3) var jag väldigt nöjd med senast. Jag tyckte att hon var bra gången innan också när hon gick i dödens över 3
000 meter men eftersom hon brukar vara mest stark var det positivt att hon senast visade att hon även kan gå fort en bit. Den här gången möter hon lite bättre hästar men hon har också ett bättre läge så skulle det klaffa lite är hon inte helt borta. Till 90 procents säkerhet kommer hon att gå barfota runt om, det gör henne lite rappare, och hon kan vara en rysare att ta med på kupongen om man garderar med några hästar, säger Thomas Madsen.
Daydream la Marc (GS75-4) felar lite på samma ställe varje gång. Hon bara släpper bettet och slår på en galopp. Hon är väldigt omogen mentalt men den här gången får hon gå med helstängt huvudlag i hopp om att hon inte ska fundera så mycket på var hon är någonstans. Jag håller henne högt kapacitetsmässigt och hon tränar ruggigt starkt, men det har hon inte visat i lopp än.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerad mars 7, 2019 18:37 via Kanal75

Dagens tävlingar