Tomas Pettersson har flera chanser på V75. TR Bild.

Inför GS75®: Flera passande uppgifter på hemmaplan

,

På söndag drar Grand Slam 75® till Bollnäs.
Hemmatränaren Tomas Pettersson har laddat lite extra.
– Jag tycker att jag har flera vettiga chanser och detta ska bli spännande.

Tomas Pettersson har flera chanser på V75. TR Bild.


Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg har varsin proffslicens, men jobbar som ett riktigt team och hela stallet har lyft sig de senaste åren.
– Ja, det rullar på bra och vi hoppas att det fortsätter så. Det viktigaste är att både två och fyrbenta mår bra, det blir bättre harmoni i livet då, säger Tomas Pettersson.
Våren närmar sig med stormsteg och stallet startar fler och fler hästar. På söndag är det GS75® på hemmaplan och det är något Pettersson/Åsberg har laddat lite extra för.
– Hästarna är på gång och det var passande propositioner och vi slipper resa. Jag tycker att det ser spännande ut på förhand.
Redan i den inledande avdelningen har stallet två hästar med chans.
– 6 Reality Hill (GS75-1) har varit ute i lite lättare lopp på slutet och varit bra. Det har utvecklat henne en del och hon har fått ett bättre självförtroende. Nu ska hon tävla barfota runt om för första gången och det känns spännande. Med tanke på hennes dagsform så tycker jag att hon ska räknas.
– 10 Exactement (GS75-1) håller bra form och har tävlat på starkt i stort sett hela tiden. Senast gick hon i mål med krafter kvar och jag tycker att hon utvecklas lite hela tiden. Exactement har visat att hon är allround och kan göra lite själv i loppen och läget ställer inte till det så mycket. Jag tycker att hon ska räknas.
Vem rankar du först?
– Det är jämnt. Reality Hill har ett bättre spår och det ska bli spännande att se henne utan skor på hovarna. Exactement är en bättre häst, men har bakspår och då är man lite utlämnad, jag tycker att bägge hästarna ska streckas.

Siktar mot ledningen
I GS75-2 hoppas Pettersson på ledningen med 2 Ajlexes Hans
– Han var riktigt fin i årsdebuten då han vann från ledningen på ett bra sätt. Gången efter blev det fel så den starten kan vi glömma. Han känns väldigt stark i träningen och har lyft sig på slutet.
Taktiken låter given?
– Jag laddar för att försöka komma till ledningen. Han var så pass fin vid segern och jag kör gärna där igen.
Hur värderar du segerchansen?
– Kommer vi till ledningen så stiger chansen, helt klart och även han ska streckas.
I kallblodsloppet (GS75-5) startar 13 Alfred R.G. om har en gedigen galopphistorik
– Han är fortfarande lite vansklig och ganska ospeedig. Hästen håller fin form och tränar bra, men från det här läget och mot detta motstånd är jag nöjd om vi kan få med oss lite fina pengar.
Tomas kör sedan Jennis 4 Herman Hazelaar (GS75-7) som har årsdebuten överstökad.
– Vi var nöjda med honom och han kommer att gå framåt med det loppet i kroppen. Han hade ett bra fjolår och det är en häst vi har en del förhoppningar på i år. Hästen känns jättefin i träningen och distansen hanterar han utan problem.
Hur klarar han den korta distansen?
– Han startade någon gång förra säsongen över kort distans och då var jag lite tveksam hur han skulle hantera den eftersom han känns mer stark än snabb. Nu visade han att han inte har några problem med det heller och han är allround.
Gör ni några ändringar?
– Vi har kört med norskt huvudlag på slutet, eventuellt så testar vi ett helstängt till den här starten.
Hur optimistisk är du med honom?
– Får vi bara en vettig position så ska han kunna vara långt framme.
Till sist, vem är bästa chansen?
– Det är svårtippat, jag tycker att alla har chans. Det är väl bara Alfred R.G. som har en lite för tuff uppgift framför sig.

Joakim Brundin, Kanal 75