Ulf Stenströmer hoppas kunna bjuda på en överraskning när GS75 gästar hemmabanan Axevalla, kryddat med dubbeljackpot. Burt Seeger, TR Bild .

Inför GS75® (dubbeljackpot): Stenströmer på skrällhumör

,

I lördags skrällde han på V75®.
På söndag siktar han på att göra om bedriften när GS75® gästar Axevalla med en saftig dubbeljackpot.
– Det är två hästar i riktigt bra form så vi kör för seger med båda, säger Ulf Stenströmer.

Ulf Stenströmer hoppas kunna bjuda på en överraskning när GS75 gästar hemmabanan Axevalla, kryddat med dubbeljackpot. Burt Seeger, TR Bild .


4,7 miljoner kronor extra.
Fördelat i samtliga tre vinstpooler.
GS75® är ett unikt spel i landet just för att jackpotpengarna inte koncentreras till den högsta vinstpoolen utan sprids, precis som utdelningen, enligt principen 40-20-40 procent.
Det gör att spelare med fem eller sex rätt, till skillnad mot V75®, också kommer att få extra bra betalt denna söndag.
En som kan hjälpa till hög utdelning är Ulf Stenströmer.
Hemmatränaren har visat strålande stallform senaste månaden och stod bakom lördagens största knall på V75 då Rally Gunnar spurtade hem Dam-SM för Linda Sedström.
På söndag selar Stenströmer ut två hästar som inte ser ut att bli speciellt betrodda.
Och han låter inte främmande för att det kan gå vägen igen.
– Båda hästarna har gått riktigt bra på sistone och jag tycker att de ska duga långt i sina lopp, säger Stenströmer som börjar med att sela ut 10 Jula Madonna (GS75-2) som behövde 20 starter för att spräcka segernollan.
– Det var en häst jag hade stora förväntningar på inför säsongen och hon har varit en grym besvikelse. Men nu verkar vi äntligen ha hittat rätt med henne. Även om vinsten kom i ett billigt lopp så var hästen okörd på en 1.16-tid över lång distans. Senast mötte hon istället riktigt bra hästar och var bara slagen med en längd som trea.
Vad är det gör att hon fungerar nu?
– Att vi börjat köra med skor. Hon är lite skev och borde normalt sett fungera bättre barfota, men det har inte stämt. Hon har blivit spänd och lite feg i loppen. Sedan vi satte på skorna har det sett mycket bättre ut och jag hoppas att hon äntligen ska börja löpa upp till vad jag hoppats.
Hon ser ut att bli väldigt lite spelad här, har du någon känsla för att hon kan överraska?
– Det tycker jag absolut. Frågetecknet för dagen är att hon fick ett litet skrapsår på ett bakben i onsdags. Vi kommer givetvis att hålla ögonen på det och är det inte helt bra till söndag så startar vi givetvis inte, men jag räknar med att det ska hinna läka ut och i så fall startar hon med full form. Hon har inte stått över någon träning på grund av det och är bra nog att hävda sig i den här typen av lopp.

Drar skorna och kör i spets
Ännu hetare låter det emellertid på 1 Livi Precious (GS75-4) som är anmäld barfota runt om för första gången i karriären.
– Läget blev perfekt så jag har starka funderingar på att rycka skorna nu, det borde göra henne lite snabbare i benen. Hon har öppnat riktigt bra i voltstart så taktiken är given, vi laddar för spets och kör där. Jag tror att hon kan springa en vass tid över den här distansen och i spets är hon hästen att slå, även om det är bra konkurrenter på tillägg.
Hon har bara gått i ledningen en gång och vann då, är hon den typen som växer en klass när hon får springa först?
– Nej, det vill jag inte säga. Hon har spurtat jättebra vid flera tillfällen. Men det är alltid enklare att vinna från ledningen och den här gången är det verkligen läge att prova, säger Ulf Stenströmer.

Robin Johansson, Kanal 75