Inför GS75® (dubbeljackpot): ”Kan vara en bra jackpotspik”

,

En dansk spelar huvudrollen när GS75® avgörs på Halmstad med dubbeljackpot.
Jens Simoni reser till västkusten i angeläget ärende med Cash Valley.
– Jag tror på en mycket bra chans även om jag inte har så bra koll på konkurrenterna.

Jens Simoni har haft sin proffslicens i många år, men numera är det mest på “pappret”. Han är sedan november månad förra året banmästare på Charlottenlunds travbana.
– Nu får jag en lön i slutet av månaden och det känns mycket tryggare, framförallt när man har fru och barn. När man är yngre tänker man lite annorlunda, men när det kommer barn med i bilden får man tänka om.
Jens valde redan för några år sedan att dra sig tillbaka lite och har jobbat på det berömda bryggeriet Carlsberg.
– Jag körde “ölhästarna” som går inne i stan och det är mycket uppskattad och det var ett kul jobb. När Charlottenlund hörde av sig så var det inte svårt att nappa på jobbet som banmästare och jag stortrivs och mina kolleger är nöjda med banan och vi har en bra dialog hela tiden.
Att släppa travet och träningen helt har Jens inte gjort. För tillfället finns det fyra hästar i träning och han tycker att det är ett lämpligt antal. En av dem är Cash Valley som tjusat den svenska publiken flera gånger.
– Det är en härlig häst på alla sätt och vis. Det är som en riktig kompis och nu har han hittat tillbaka till sitt verkliga jag igen efter en del trassel.
Vad har varit problemet?
– Han är skör helt enkelt och haft lite olika problem. Han hade stora problem med vänster framben och efter det strulade ett hovben och det har tagit lång tid att få honom tillbaka.
Nu har han tre raka segrar, har du ändrat något?
– Jag tränar honom lite lättare numera. Han var lite sliten även mentalt och gav gärna upp sista biten mot mål. Jag har medvetet kört snälla lopp med honom och han har fått tillbaka sitt självförtroende och han känns väldigt bra för dagen.
Det är dubbeljackot och kan Cash Valley vara en spik?
– Jag har lite dålig koll på konkurrenterna, men läget är bra och jag har svårt att se någon ta sig förbi honom från start. Han växer en klass i ledningen och kommer vi dit utan att det kostar för mycket kraft så måste det vara en bra chans.
Avser du att göra några ändringar?
– Nej, han tävlar med fyra tunna skor, han har tävlat barfota två gånger i karriären och inte lyft sig någonting och är bäst med skor på, det blir amerikansk vagn som vanligt.
Med tanke på ditt yrke som banmästare, hur tror du banan blir?
– Halmstadtravet har en av de bästa banorna som finns och jag är helt säker på att den kommer att vara perfekt och det är inget som jag ligger sömnlös över.

Joakim Brundin, Kanal 75