Inför Grand Slam 75®: Steen Juul hyllar sitt obesegrade löfte

,

Charlottenlund är värd för Grand Slam 75® och vad passar väl då bättre än att kolla läget med Danmarks mångfaldige championtränare, Steen Juul, som har några intressanta hästar till start på miljonspelet. En av dem är obesegrade Vamos Flax som har övertygat i tre raka. – Det är en fin häst som har väldigt lätt för sig. Han har vunnit med krafter kvar varje gång och tränar ihop med mina bästa hästar, säger Juul.

Steen Juul är den största genom alla tider i Danmark och den mångfaldige championtränaren är fortfarande stil going strong. När söndagens miljonspel gästar Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn så är Juul i farten och har med fyra egentränade hästar på Grand Slam 75®. En av dessa är treårige Vamos Flax som inte vet hur det känns att förlora efter tre starter. Han är i skrivande stund favorit i den tredje avdelningen från spår fem bakom bilen.
– 5 Vamos Flax (GS75-3) är en fin häst som har väldigt lätt för sig och hög kapacitet. Det enda problemet som har varit är att han har varit lite stressad och nervig. Han har varit för överambitiös och därför har vi tagit det lugnt med honom och han har endast gjort tre starter. Det har blivit klart bättre och han har vunnit de här loppen enkelt och haft krafter kvar varje gång, säger Steen Juul.
Juul fortsätter:
– När han vann på Åby näst senast var han riktigt bra och det här är en bra häst som jag håller högt. Jag har inte känt botten i honom och även i träningen är han väldigt rejäl då han har tränat ihop med mina bästa hästar. Det känns att det finns mycket utveckling i hästen och hoppas att han kan vara något för Derbyt nästa år. Nu möter han sitt klart tuffaste motstånd hittills, och det är flera bra hästar emot, bland annat Untersteiners som har vunnit på en 1.12-tid. Men samtidigt måste vi testa honom lite också. Det blir barfota bak nu som han gick på Åby näst senast. Vanlig vagn igen och jag tycker att han är en av de som ska räknas.
Steen Juul har ytterligare tre hästar till start på Grand Slam 75 och delger följande information om dessa.
– 7 Livi Pasadena H.M. (GS75-1) gick okej senast i första starten för oss senast. Hon var inget extra men det var i och för sig en stenhård öppning. Nu är det voltstart och det får bli ett lugnt upplägg den här gången. Hon känns okej men det är mest en penningplacering som gäller i första hand, säger Juul.
– 1 Impressive Hancock (GS75-2) vann på ett bra sätt senast. Han fick ett fint lopp i andra par utvändigt och tog över ledningen redan halvvarvet kvar. Hästen har gått rätt så okej i de senaste starterna och blivit bättre. Tidigare har han haft lite problem i loppen och mest sprungit och sovit och inte bjudit till. Jag har därför varit lite tuff mot honom för att han ska få lite respekt för mig och de två senaste starterna tycker jag att han har varit positiv. Han är på rätt väg men möter bra hästar här och jag ser honom främst som tredje- fjärdehäst i loppet. Han är ingen raket från start så vi får se var han hamnar från innerspåret. Jag jobbar på att hästen ska lära sig att öppna bättre. Inga ändringar.

”Barfota runt om och jänkarvagn nu – inte helt borta”
– 6 Andre Award (GS75-6)
har gjort flera bra lopp senaste månaderna och visat fin form. Det var bara senast då han tappade ett bakben och galopperade, annars hade han fått en fin position. Det var ren otur och hästen kändes fin efter galoppen. Han gick i vanlig vagn och barfota fram senast och med skor bak, men nu blir det barfota runt om och jänkarvagn. Jag tycker inte att han är helt borta, säger Steen Juul.