Inför Grand Slam 75/jackpot: Heta chanser för Lindblom

,

Grand Slam 75 i högervarv i Åmål.
Det gillar Åke Lindblom som åker dit med heta chanser på förhand.
– Bästa chansen är Mascarpone Doc och sedan har jag en som är kraftigt gynnad av att få tävla i högervarv, säger Lindblom.

Lars Jakobsson, TR Media.


Söndagens Grand Slam 75-omgång avgörs i Åmål och banan titulerar tävlingsdagen – The Right Way. Loppen avgörs i högervarv och Åmål brukar köra en sådan här dag en gång om året. Det bjuds på öppna och spelvänliga lopp och Grand Slam 75 kryddas med en jackpot och har fem miljoner i sjurättspotten.
Åke Lindblom var på den här tävlingsdagen i fjol och reser dit på söndag med fyra hästar.
– Flera av mina hästar är lite gynnade av att det är högervarv, för jag brukar träna dem i bakvarv hemma. Min bana ser ut som Åmåls bana gör, så de är vana vid den typen av kurvor, säger Åke Lindblom.

“Jättefin – det small bara till”
Örebrotränaren inleder i den fjärde avdelningen som är ett treåringslopp. Han kör själv Mascarpone Doc som kommer från seger och som har innerspår bakom startbilen.
Mascarpone Doc (GS-4) är en jättefin häst som har börjat karriären bra. Han vann lätt senast och trots en ganska sen lucka så small det bara till när jag fick fritt. Det känns också som att han har gått framåt efteråt i träningen, säger Åke Lindblom.
– Nu är det första gången med bilstart men han har testat i en bilprovstart tidigare och det gick bra. Fast just innerspåret i Åmål är kanske inte så jättebra för svängen kommer ganska snabbt. Vi får se vart vi hamnar och man vet aldrig med motståndarna eftersom det är treåringar. Men min häst är riktigt bra i alla fall. Han är så bra att han kan vinna igen och det är min bästa chans i omgången. Inga ändringar.

“Är extra gynnad av högervarv”
Lindblom har även med Mon Ami Lane i samma lopp som Kaj Widell kör. Hästen har spår nio och har tagit en andra- och två tredjeplatser på fyra starter. Men senast blev det däremot galopp.
Mon Ami Lane (GS-4) började väldigt bra och gjorde några riktigt fina lopp på bra tider men senast galopperade hon bort sig och det får jag ta på mig litegrann. Hon har fått ta igen sig och tränat på ett par månader efteråt och känns fantastiskt bra. Jag tror att hon är extra gynnad av att få springa åt andra hållet för hon bryter lite inåt och i Åmål blir det då att hon bryter utåt istället och får då mycket lättare att ta kurvorna. Så hon borde vara kraftigt gynnad av att få tävla i högervarv.
– Hon är egentligen inte sämre än min andra häst i loppet men har ju bakspår. Räkna inte bort henne, menar Lindblom.

“Har verkligen toppform – vinner snart”

Du har ytterligare två hästar med inom Grand Slam 75 och det är Re Love och Restless. Chanserna där?
Re Love (GS-5) har jättefin form och har gjort jämna och bra prestationer varje gång utan att få vinna. Senast satt hon lite halvfast och hade krafter kvar och har tränat bra efteråt. Skulle det klaffa för henne nu kan hon absolut vinna loppet.
Restless (GS-6) har haft all otur i världen på slutet. Näst senast i Lindesberg körde jag invändigt och när hon kommit loss och skulle koppla greppet galopperade hon när jag drog urryckarna. Jag får ta på mig det för hästen hade vunnit utan att jag hade behövt dra dem. Det var klumpigt gjort av mig.
Senast var hon med i kval till Stochampionatet och fick alla i vägen när hon gick med i anfall 1200 meter kvar. Det var en som tvärstannade och hon blev dragen bakåt. Hästen har verkligen toppform och var tvåa i Åmål den här dagen förra året och funkar bra i högervarv. Jag hoppas att hon får vinna snart, säger Åke Lindblom.
Det låter som att alla dina fyra hästar har chans, men vem tycker du är hetast?
– Ja, alla har faktiskt chans att vinna men jag tror väl kanske mest på Mascarpone Doc ändå. Hästarna har gått jobb i dag (torsdag) och var kanonfina. Det blir inga ändringar på någon av dem.

Michael Carlsson, Kanal 75