Inför Grand Slam 75®: Four Guys Dream i comeback – ”Alltid riktigt bra efter uppehåll”

,

Four Guys Dream gör comeback efter fyra månaders uppehåll när han på söndag går ut i Grand Slam 75®. Håkan K Perssons speedkula har även blivit startsnabb på äldre dagar – och har nu fått innerspår bakom bilen på Charlottenlund. – Hästen känns jättefin och brukar alltid prestera riktigt bra efter långa uppehåll. Han öppnade väldigt snabbt i våras när han hade innerspår på ”Lunden”, säger Håkan K Persson.

Grand Slam 75® gör den här söndagen ett gästspel i Danmark och det är Charlottenlunds travbana i ”Kongens By” som är värd för miljonspelet. Bland annat så avgörs anrika snabbloppet N.J. Koster Memorial med 100 000 danska kronor i förstapris. Det loppet har Håkan K Persson siktat på en tid med Four Guys Dream som nu gör comeback på tävlingsbanan. Hästen har inte startat sedan han galopperade i mitten av juli, men visade tidigare i år fina kvaliteter bland annat när han vann på Solvalla under elitloppshelgen på 1.10,1/1640a.
– 1 Four Guys Dream (GS75-6) blev lite ofräsch i samband med den starten och då gjorde jag som jag gjorde förra året och ställde av honom. Vi har siktat på att tävla i vinter istället i och med att han numera är i Gulddivisionen, säger Håkan K Persson.
– Han är väl förberedd till det här loppet och har som snabbast tränat 1.16 i 1600 meter. Hästen känns jättefin och brukar tävla riktigt bra direkt efter långa uppehåll. Eftersom han nu känns precis lika bra som han har gjort inför tidigare comebacker, så har jag förhoppning om en bra prestation direkt. Vi har också bara två timmar till Charlottenlund så det här loppet passar honom bra.

”Ingen katastrof om han inte håller ledningen”
En stor snackis inför söndagens comeback lär bli innerspåret bakom startbilen. Det brukar enligt många aktiva vara extra svårt just på Charlottenlund att hålla ledningen därifrån även om man har en startsnabb häst. Four Guys Dream hade samma utgångsläge i mitten av maj när han gästade Köpenhamns-banan, och var då nära att hålla ut samtliga innan startraketen Floris Baldwin tog sig förbi in i den första kurvan.
– Då öppnade min häst oväntat bra och han har blivit startsnabbare på senare år. Tidigare var han lite osäker och kunde galoppera i första sväng men han har mognat och kommit över det.
– Jag räknar med att Stefan kommer att prova vad som går för ledningen och i vilket fall som helst får han ett bra lopp därifrån. Jag är nöjd med läget även om det hade varit lite enklare med ett spår lite längre ut. För mig är det ingen katastrof om han inte skulle hålla ledningen eller bli fast. Men självklart vill jag att han ska få chansen, menar Håkan.

Blir det några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, vi kör optimalt som tidigare, barfota runt om och jänkarvagn.
Hur är planen för hästen sedan resten av året?
– Tanken är att köra i V75 och i Gulddivisionen då under vintern. Så är planen i alla fall, säger Persson vars hästar har 21 i segerprocent och antalet vinster är redan fler än det var under hela förra året, 34 i år gentemot 31 i fjol.
– Vi har fina hästar och överlag så har jag nog aldrig haft så fina hästar om man ser till bredden i stallet. Jag har även sparat lite till vintern för en del av dem och hoppas kunna starta lite mer frekvent på V75 framöver.