Inför Grand Slam 75: “Det känns hyperintressant”

,

Segerstaplaren Seal Kronos kommer inte till start.
Men Admir Zukanovic tror ändå att det kan bli en seger på Grand Slam 75 med Panther Face som jagar tredje raka.
– Det känns hyperintressant. Han kommer att laddas och köras offensivt, säger Zukanovic.

Årjäng är värd för söndagens Grand Slam 75-tävlingar och en tränare som på förhand såg ut att ha två toppchanser är Admir Zukanovic. Dessvärre blir han tvungen att stryka en av segerstaplarna och det är Seal Kronos som inte kommer till start i den avslutande avdelningen. Hästen vann fem lopp på sju starter i fjol och nu får årsdebuten vänta ytterligare.
– Han har vrickat sig och varit hos veterinären. Det är inget allvarligt men man vill självklart inte ta ut honom när han är helt hundra. Jag hoppas och tror att han snart är tillbaka igen, säger Admir Zukanovic.

“Känns fin – är riktigt bra i ordning”
Åby-tränaren har ändå fyra hästar som han lastar i transporten till Grand Slam 75. Det är ingen tvekan om vem som är bästa chansen av de kvarvarande. Panther Face står perfekt inne i sitt lopp och har visat toppform i två raka segrar. Han körs av duktiga Sandra Eriksson i det här damloppet.
Panther Face (GS-5) känns fin och är riktigt bra i ordning. Hästen har förberetts för det här loppet som vi har haft i sikte och vi har dessutom en bra driver. Jag kommer att säga till Sandra att ladda och köra offensivt. Hästen kan öppna hyggligt och blir det inte ledningen får hon söka sig ut. Det känns som att toppformen sitter där och det känns hyperintressant. På förhand är det vår bästa chans och det blir inga ändringar. Skor runt om och det vanliga huvudlaget, säger Zukanovic.

“Inte så noga vad placeringen blir”

Vad säger du om dina ytterligare tre hästar inom Grand Slam 75?
Vici America (GS-2) har gjort hyggliga lopp på slutet men nu är det lite galopprisk från fjärdespåret och det gäller först och främst att han går felfritt. Sedan jagar han i första hand pengar.
Sophisticated Face (GS-3) var bra vid segern i mars men senast var hon lite nedsatt och inte som bäst. Hon tränar bra nu igen och känns fin men har ett dåligt läge och kan hon vara trea, fyra får vi vara nöjda.
Stepping Spaceboy (GS-6) har visat att han är en riktigt bra häst som har varit ifrån ganska länge nu och blivit opererad i sina framknän under uppehållet. Det var i december och därefter har han tränat på och känns stark och rejäl. Han har varit inne på banan och gått ett 1.20-jobb som snabbast. Jag hoppas att vi kan få tillbaka honom i det skick han var i fjol. Nu är det årsdebut och det blev spår elva och det är inte så noga vad placeringen blir. Det viktigaste är att hästen går med full fart över mål och om han sedan är etta eller femma i mål det kvittar. Han kommer att gå med skor runt om, säger Admir Zukanovic.
Till sist; hur är läget med den sexfaldige miljonären och Olympiatravsvinnaren Solvato?
– Han har tävlat färdigt och står nu på Löftadalens stuteri och betäcker för fullt. Nu kör vi all in som avelshingst med honom.

Michael Carlsson, Kanal 75