Imponerande avslut på säsongen

,

Tvååriga jättetalangen Felicity Shagwell stod i en klass för sig när hon på tisdagen rundade av sin debutsäsong med seger i Silverstoet på Axevalla.
– Fy fan vad snabb hon är alltså, sa hästens tränare och kusk André Eklundh.

André Eklund tog en överlägsen seger i Silverstoet med sitt stjärnämne Felicity Shagwell. MALIN ALBINSSON. För fri publicering tom 2017-11-07.


Lika bedövad som André Eklundh var efter den snöpliga förlusten i Svampen Örebro för tio dagar sedan, lika glädjestrålande var han efter krossen i Silverstoet.
– Det är sådan glädje, jag är så otroligt stolt över den här hästen. Det är det värsta jag har suttit bakom, sa Åbytränaren sedan hans häst blåst till ledningen från tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan och lämnat konkurrenterna över upploppet.
– Vi fick ett fint avvaktande lopp och när jag märkte att det gick långsamt på långsidan laddade jag bössan. Fy fan vad snabb hon är alltså! Jag sa till henne en gång och då bara nöp hon i.
Segern, som var det tvååriga stoets tredje i femte startern, inbringade 100
000 kronor och kilometertiden 1.14,8 över 1
640 meter med autostart var både löpningsrekord och banrekord för tvååriga ston.
– Det är min första lagerkrans också. Det värmer mycket, sa Eklundh, som nu låter sitt stjärnämne ta vinteruppehåll från tävlandet med 488
207 kronor på vinstkontot.
– Vi får sätta oss ner och bestämma vilka treåringslopp vi ska satsa på nästa år. Det är en hel drös och vi kan inte vara med i alla. När vi har bestämt oss får vi träna efter det. Detta blir jäkligt spännande framöver.

Ola Johansson, Kanal 75