Iceland Falls rapp tvåa i Prix de Lille

,

Gävletränaren Fredrik Wallins Iceland Falls toppspurtade till andraplatsen i söndagens Prix de Lille på Vincennes där loppets blågule favorit Admial As kom bort efter ett tungt lopp. Matthieu Abrivard och Face Time lekte hem loppet med dryga halvmiljonen i förstapris.

Det var gott om svenskintressen på den franska huvudstadbanan Vincennes på söndagen.
Prix de Lille var dagens storlopp över 2100 meter med 15 hästar bakom bilen.
Åttaårige Face Time, körd och tränad av Matthieu Abrivard, vann loppet enkelt från ledningen. Segertiden skrevs till 1.11,1 över 2100 meter.
Söndagens seger var hästens fjärde raka.
– Allt går åt rätt håll med honom. Min häst var fin och han har moralen på topp. Jag har inte bestämt vad som händer nu, det är möjligt vi provar i Prix du Luxembourg. Men inget är spikat, sa Matthieu Abrivard som alltså har planer på det stora lördagsloppet samma helg som Prix d’Amérique.

Tredje Parisvintern för Iceland Falls
Sayonara var kvickast bakom bilen från femtespåret för Björn Goop och tog ledningen. Always Ek tog över men släppte i sin tur när Matthieu Abrivard kom upp utvändigt med Face Time.
Passeringen 1600 meter klockades till 1.11,8. Face Time hade inga problem att glida undan till seger med många längder.
Iceland Falls avslutade snabbast över upploppet från tredje utvändigt till andraplatsen för Gabriel Gelormini. Tiden i mål blev där 1.11,4.
Åttaåriga stoet Iceland Falls gör sin tredje vinter i rad i Paris och visar inga tecken på ålderskrämpor. Rekordet 1.09,5 sattes ju vid tredjeplatsen i Sweden Cup över 1609 meter på Solvalla i maj.
Sayonara, Fredrik Wallins andra häst i loppet, avslutade till en femteplats. Jörgen Westholm-tränade Imhatra Am blev sjua i Prix de Lille.
Knapp spelfavorit i loppet var Admiral As som inte orkade efter ett lopp som första häst i andraspår hela loppet. Alexandre Abrivard var ny kusk bakom Solvallatränaren Daniel Redéns häst som galopperade en bit bak i fältet över upploppet.