Antonio Tabac är höstens komet i svensk travsport med bland annat fem raka V75-segrar.
Nu är hästen skadad.
– Jag som drömde om att vara med elitloppshelgen. Nu känns det långsökt, säger Gävletränaren Oskar Kylin Blom.

Antonio Tabac är skadad och nu väntar ett längre uppehåll för Oskar Kylin Bloms stjärna.   Lars Jakobsson TR Bild.


1 juni i år debuterade Antonio Tabac i ny regi hos Oskar Kylin Blom och det blev skräll0seger direkt på Rommetravet. Därefter har den sexårige hingsten startat ytterligare elva gånger varav sju inom V75-spelet och radat upp fina prestationer och segrar.
Mellan 18 augusti och 20 oktober tog Antonio Tabac fem raka V75-segrar och blev en stor publikfavorit. Efter segern i debuten i gulddivisionen 20 oktober spände Oskar Kylin Blom bågen med sin stjärna och utmanade eliten i holländska storloppet Prijs der Giganten – ett elddop han klarade med den äran, men det blev årets sista triumf.
I senaste starten på V75 var hästen sjuk (sjua) och nu har han drabbats av en gaffelbandsskada i vänster bakben.
Därmed väntar nu ett längre uppehåll för Antonio Tabac som tjänade drygt 1,6 miljoner kronor under året.
– Det var mellan två heat i träningen som han plötsligt blev halv vänster bak. Det fanns inga tecken på att något var på gång före, säger Oskar Kylin Blom.
– Det är klart att det känns jättetråkigt, jag hade förhoppningar på att han skulle utvecklas ytterligare till nästa år. Nu får vi ta det lugnt istället. Det går inte att gräva ner sig, det är sådant här som kan hända i den här sporten. Det kommer nya lopp och även nya hästar.
Hur länge blir han borta?
– Nu får han vila en eller ett par månader sedan får vi kolla upp hur det läker, det normala är mellan tre-sex månader med denna typen av skador.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerad december 28, 2018 15:11 via Kanal75

Dagens tävlingar