Hockeyhäst mot handbollshäst i Orsi Mangelli

,

På fredagen avgörs Europas största internationella treåringslopp.
Björn Goop och Örjan Kihlström är på plats i Turin för Gran Preiomio Orsi Mangelli.
Aramis Bar är hästen som kan ge sin ägare Peter Forsberg andra segern i loppet på tre försök.
– En jättefin häst som har mycket utveckling i sig, säger tränaren Björn Goop.

Aramis Bar och Björn Goop. Micke Gustafsson/ALN.


Årets upplaga av Orsi Mangelli har inte lockat några svenskfödda hästar, men väl en svenskägd i Aramis Bar.
Hästen som Björn Goop fick syn på när han tävlade på Vincennes och köpte åt en ägargrupp som inkluderar ishockeystjärnorna Peter Forsberg och Niklas Bäckström.
För “Foppa” är Orsi Mangelli ingen ovan skådeplats.
Hans Adrian Chip segrade i loppet 2007 medan Diamanten vann ett försök 2016, bara för att galoppera bort sina chanser i finalen.
Vad gäller Aramis Bar fick han en tuff spårlottning med bricka tio i det på pappret hårdaste av två försöksheat.
– Tyvärr drog vi bakspår och vi möter Acciaio som Örjan kör som har framspår. Det kommer bli en svår nöt att knäcka, men det är försök och final. Vi får försöka ta oss vidare så får vi se hur det går i finalen, sade Björn Goop på torsdagskvällen.
Förutom Acciaio, som sprang in 1,4 miljoner kronor och inte var sämre än tvåa på fem starter på svensk mark i somras, så finns även dennes stallkamrat
Axl Rose med i samma heat.
Hästen som är uppfödd av handbollsprofilerna Jonas Sjöstrand och Magnus Jernemyr och varit kullens dominant innan han snöpligt galopperade i ledningen som storfavorit i italienska derbyt i augusti.
ATG erbjuder spel i en gemensam pool mellan Sverige, Norge, Danmark och Finland där tävlingarna inleds med V4-spel klockan 15.00.
Vinnare, Plats, Tvilling och Trio är övriga gemensamma spelformer och finalen av Orsi Mangelli med cirka 1,3 miljoner kronor till vinnaren beräknas gå 17.30.

Robin Johansson, Kanal 75