Hjärtproblem för unghäststjärnan – lämnar Sverige

,

Tetrick Wania stannade helt i sin senaste start och utgick felfri. Nu har det konstaterats förmaksflimmer på unghäststjärnan som har lämnat Sverige och Conrad Lugauers träning. – Karin som äger vill att han undersöks ytterligare och har därför åkt till Karins gård i Tyskland, säger Conrad Lugauer till Travronden.

Tetrick Wania är supertalangen som hade stor uppvisning när han vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring för Rina Rekilä. Några veckor innan det storloppet såldes han till den tyska storhästägaren Karin Walter-Mommert. Tetrick Wania gick först i träning till Michael Nimczyk men flyttades sedan till Conrad Lugauer. I Lugauers regi har unghäststjärnan bland annat varit tvåa i Kungapokalen efter att ha vunnit sitt försök. Men senast i uttagningsloppet till Europaderbyt var det något som inte stod rätt till. Tetrick Wania underpresterade rejält och utgick felfri ur loppet. Nu har kretsen kring hästen fått förklaring till insatsen.
– Han har fått förmaksflimmer och Karin som äger vill att han undersöks ytterligare och har därför åkt till Karins gård i Tyskland, säger Conrad Lugauer till Travronden.
– I mina ögon är det inte alls farligt och oftast är det utan konsekvenser, i grunden är det ingen grej som skapar långvariga bekymmer. Karin älskar sina hästar och riskerar aldrig något och vill att ha noggrannare undersökningar och därefter bestämmer vi vad som händer. Visar det sig vara helt riskfritt så tränar och tävlar vi vidare, finns det en risk? Ja, då kan det bli avel men det är inget som är bestämt, fortsätter Lugauer.
Tetrick Wania har sprungit in drygt tre miljoner kronor och vunnit sex lopp på 15 starter